אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

פסטיבלים וכנסים

תערוכת BEERS 2019

כמדי שנה, אנו שמחים להתארח בתערוכת BEERS, שכבר הפכה לשם דבר בכל הנוגע לחדשנות בסצינת הבירה בישראל.
האירוע מתרחש השנה ב-29-30/04 בהיכל התרבות בת"א, ואנו מגרילים זוג כרטיסים לחברי קהילת הפייסבוק שלנו – "בירה בישראל".
התערוכה, כשמה כן היא – אינה פסטיבל. לשמחתי גם חזרה לפורמט התערוכה הישן, שבאמת אמור לאפשר נגישות אמיתית למשקה ולאנשים שמאחוריו, ופחות אווירת קרנבל ומוזיקה (שגם היא נהדרת, אבל יותר מתאימה, בעיני, לאירועים אחרים).

השנה, לשמחתי, יש המון בירות מעניינות וחדשות לדווח עליהן, אז לא ארחיב במילים, ונתחיל מיד בסקירת המציגים והבירות המיוחדות שימזגו, על פי דוכנים, בסדר א'-ב' כי אנחנו אוהבים את כולם 🙂

הכרם

חברת "הכרם" היא שחקנית מובילה בתחום בירות הקראפט, ואחראית לחלק מהמותגים היותר סנסציוניים שזכינו לראות על המדף, והם מגיעים לתערוכה חמושים בהרבה מאוד הייפ לבירגיקס:

ברודוג:

6 ברזים, מתוכם ב-4 יהיו הבירות שמגיעות לארץ ביבוא סדיר: פאנק IPA, אלביס ג'וס (מת עליה), דד פוני וקלוקוורק טנג'רין. בשני הברזים הנוספים יהיו בירות מתחלפות.
שימו לב טוב:
הבירות מגיעות במיוחד לתערוכה.
חבית אחת מכל סוג.
החביות יתחברו אחת אחרי השניה.
ואלו שמות:

והחדשות:

ביום השני לתערוכה, בשעה 21:30, יערך טקס הכרזת הזוכים בתחרות מבשלי הבירה הביתיים Brewdog Israeli Homebrew Challenge הראשונה, שנערכה ב"בירדי".

מיקלר

לא אפרט כאן יותר מידי כי הכל נכתב בכתבה שלנו שהוקדשה למותג זה. רק נאמר כך: כל ההיצע ימזג מחביות ובדוכן של BEER AND BEYOND יועברו סדנאות בירה כולל סדנאת מיקלר עם כמה בירות מיוחדות.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

 

לינדמנס

חובבי הז'אנר בוודאי מכירים את המבשלה הבלגית הזו והבירות החמצמצות שלה. השנה יציגו הכרם גם קוקטיילים המבוססים על הבירות ויארחו את גמר תחרות הקוקטיילים בחסות לינדמנס, בשיתוף בית הספר לברמנים "זמן אמיתי".

קופרברג

גם הסיידרים של קופרברג, המותג השוודי הגדול, יהיו במתחם של הכרם, וימזג כל המגוון: תפוח עירום, אגסים, תות-ליים, פירות יער ותות מבעבע.

כספי משקאות

WHY NOT

אם בקוקטיילים על בסיס בירה עסקינן, אז הנה ידיעה מעניינת מאוד לקיץ הקרוב: השקה של משקאות "WHY NOT" בשני סוגים:
RASPBERRY ROSE – קוקטייל פטל ורדים על בסיס בירה, המכיל פטל, מי ורדים, גזר שחור, לימון, תפוחים.4.8% אלכוהול
SMOKY ISLAND – קוקטייל אשכוליות על בסיס בירה, המכיל: אשכולית ורודה, לימון, ערער, אשכוליות. 5% אלכוהול.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

קרמליטן

ימזגו שלוש בירות של המבשלה הבווארית: גולד (לאגר פרימיום, 5.1%), הפה-וייצן (חיטה בווארית, 5.4%) וקרמנטינוס (וייצנבוק, 8%).

מצגת זאת דורשת JavaScript.

APPS

גם כספי משקאות יציגו סיידרים בתערוכה, מבית המותג הצעיר יחסית APPS: קלאסי, דובדבן, אגס וחצי מתוק.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

 

מוסקו

המבשלה הישראלית תמזוג את שש הבירות הקבועות שלה: אייל בהירה,  אייל אדומה, סטאוט, חיטה, פילזנר ומעושנת.

נצרת

מבשלה ישראלית קטנה ונוספת. בתערוכה צפויים  להשיק בירת בראון אייל אנגלי אותה הם מתארים כ"מאופיינת בטעמי וארומות קפה שוקולד הנובעים מלתת שוקולד שמתווסף בשלב המאשינג. הבירה במרירות ומתיקות בינוניים והיא נעימה וקלילה ברמת אלכוהול של 4.5%". מעניין.

ערבה

מבשלת בירה ערבה תעלה כל הדרך לצפון. למי מכם שעורג לבירה דרומית אבל לא גר בסביבה – משיקים החברים גם שירות משלוחים למרכז. גשו לדוכן להתעניין.

פרוטרי

חברת פרוטרי דואגת לנו בשנים האחרונות למותגים מסקרנים ונהדרים מרחבי העולם, וגם לבירות ישראליות טריות ומחזיקה תפריט שיתן מענה כמעט לכל אחד. והפעם בבירס הולך להיות מאוד חדש ונוצץ שם:

ת'ורנברידג'

גם על המבשלה הזו כתבנו בהרחבה, ובאירוע זו תהיה הפעם הראשונה שהקהל הרחב יוכל להינות משלושת סוגי ה-IPA שהגיעו ארצה מהמבשלה האנגלית המדוברת. מוזמנים בחום לקרוא ולבוא לדוכן כשאתם שולטים בחומר.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

 

פטרוס

כמו באירועים קודמים, גם השנה דואגים לנו לבירה חמוצה מיוחדת של המבשלה הבלגית רק לאירוע: פטרוס אייג'ד פייל – בירה חמוצה בת שנתיים – בתוספת פסיפלורה. אם נשים את היושרה העיתונאית לרגע בצד – יש לי הרגשה שאני אוהב את זה עוד לפני שטעמתי. מקווה לא להתאכזב.

הדובים

גם מבית המותג הישראלי "הדובים" המשווק על ידי פרוטרי צפויה בירה מעניינת: שובה של ה"אש" הבירה החריפה שלהם שכמעט לקחה לנו את ניצן.

אז מה יהיה לנו שם: מר, חמוץ, חריף? אין רחמים על החיך. אולי חסר קצת מתוק. בשביל זה:

שרווד

גם הסיידרים של שרווד, מותג שקצת פחות מוכר לקהל הישראלי, ימזגו אצל פרוטרי.

שבט

המבשלה הישראלית הצעירה ביותר, ואחת ממבשלות הקראפט הישראליות הגדולות והמתקדמות ביותר.
למעשה, לקרוא ל"שבט" מבשלה יהיה לא נכון. מדובר על ה-Brewstilery הראשונה בארץ – שילוב בין מזקקה למבשלה.
זכינו להצצה למפעל המרשים הזה בעת ששפטנו בתחרות מבשלי הבירה הביתיים "בירימינה" אותה אירחה המבשלה. אם נשפוט על פי מה שראינו שם – אנחנו צפויים לראות עוד דברים גדולים מהמותג הזה.
בתערוכה יימזגו שתי בירות הדגל שראו אור לאחרונה:
ICE MANN – לאגר Helles גרמנית, (ובנימה אישית: כנראה הלאגר הטובה ביותר שטעמתי ממבשלת קראפט ישראלית, לחיוב ולשלילה) 5.2% אחוזי אלכוהול.
WEE LADDIE בירה בסגנון אייל סקוטי עשיר, מתוק וקצת כבד, 5.5% אחוז אלכוהול.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

 

שלום שליו

לשלום שליו יהיו שני דוכנים מעניינים בתערוכה: דוכן בירות, ודוכן ברזים! כן, החברה מייבאת רבים מהברזים שמהם נמזגות לכם הבירות ביומיום, ותוכלו להתרשם מטכנולוגיות המזיגה אצלם בדוכן, כולל דגמי 2019 שמגיעים במיוחד לתערוכה. כן, ציוד מזיגה זה חלק מתרבות בירה!
בגזרת הבירות:
בישוף אור-וויס – בירת חיטה גרמנית, לא מסוננת, בעלת 5.2% אלכוהול.
בארבי רובי – בירת אייל בלגי ממבשלת Verhaeghe המשפחתית ממחוז פלנדרס בבלגיה, עשירה בדובדבנים, מתוקה וכבדה, 7.7% אלכוהול.
אייסיס – מבשלה ישראלית דרומית, תיוצג השנה בדוכן של שלום שליו עם בירת האמבר אייל שלהם.

שניצר

בתערוכה יהיו מגוון סיידרים שמתאימים לנמנעים מגלוטן. סיידרים זה טוב ויפה, אבל אם רוצים בירה?
גם הבירות של שניצר הגרמנית – ללא גלוטן, ימזגו בתערוכה.
הבירה שוברת את המוסכמות של חוק הטוהר הבווארי והיא הראשונה להיות מוכרת על ידי הגופים הרשמיים בגרמניה כבירה, על אף שהיא עשויה מדוחן אורגני, ולא מחיטה או שעורה. מתאימה לרגישים ונמנעים מגלוטן, 5.3%.

שפירא

שפירא הם ב-ש' גם בשביל השאפו.


טרם טעמתי, אז לא אוכל לחוות דעה, אבל רק על היוזמה מגיע שאפו לחבר'ה האלה: בתערוכה תושק הבירה המסחרית הראשונה בישראל בתסיסה ספונטנית. או יותר נכון – בתסיסה כפולה.
הבירה, מבוססת חיטה, תססה תסיסה ראשונה על ידי שמרי פרא שנקצרו מפרחי שקדיה, ולאחר מכן תסיסה שניה על ידי שמרי סייזון.
נשאיר לאורי סופר לספר לכם הכל בסרטון, הוא עושה את זה יותר טוב

I-FOOD

לא צריך לפרט כאן יותר מידי – הבירות החמוצות המדהימות של רודנבאך כבר נמצאות איתנו בארץ תקופה עם הקלאסיק והגראנד קרו. בתערוכה נזכה לחיזוק ענק ומהמם של הארסנל, עם רודנבאך וינטאז', רודנבאך קרקטר רוז', רודנבאך אלכסנדר ורודנבאך פרוטאז'.
חובה לחובבי החמוצות
Image may contain: drink

בנוסף יהיו בדוכן של I-FOOD גם מגוון סיידרים מבית ת'אצ'רס, עם הרבה שחקנים חדשים: ת'אצ'רס וינטאז', ת'אצ'רס גרין גובלין, ת'אצ'רס אולד ראסקל, ות'אצ'רס רוזה.

 

Six Pack – בירת גיבורי על

המותג הישראלי הצעיר והמצוייר ישיק את SMASH – בירת IPA. ראשי התיבות, למי שלא מכיר, הן Single Malt And Single Hop: בירה המיוצרת תוך שימוש בסוג לתת אחד וזן כשות אחד, ונותנת להם את כל הבמה.
כמו כן יציגו את ULTIMUS – בירת אמבר אייל קלאסית.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

 

אז – את מי רואים בבירס?

לחצו כאן למעבר לעמוד האירוע בפייסבוק 

פסטיבל "עיר הבירה"ה-14 בירושלים

פסטיבל "עיר הבירה" חוזר שוב, בפעם ה-14 (ואנחנו מגרילים כרטיס זוגי במתנה – פרטים בסוף הכתבה). לפני שנדבר על המי ומה – נתחיל מהתכל'ס:
קרא עוד »

פסטיבל הבירה מטה יהודה 2018

מה יהיה?

בשבוע הבא, בין התאריכים 4-5.7.2018 יתקיים פסטיבל הבירה הכפרית של מטה יהודה המסורתי, ויתארח זו השנה השניה באתר התיירות מיני ישראל. זכינו להיות מוזמנים  לסיור מקדים, על מנת שנוכל לספר לכם על כל הטוב שהולך לחכות בפסטיבל.

באירוע ישתתפו מספר מבשלות ישראליות, גדולות יותר וקטנות יותר, וימזגו מתוצרתן: שריגים, שפירא, באסטר'ס, מוסקו, ללה, בירו, six pack brewery, תוג ובשה-פלום.

למה לבוא?

נתחיל מהדבר העיקרי, במטה יהודה יש המון מבשלות. אתם יכולים לעשות סיור מבשלות (וזה אפילו יהיה מוצע – יותר על זה אח"כ), או שתנצלו את ההזדמנות שבה התוצרת של כל המבשלות האלו מרוכזת במקום אחד. תוסיפו גם קצת מוזיקה, הופעות וכמובן המיקום (אני עדיין נהנה מלראות את הדגם המוקטן של הגנים הבאהיים).

מה לשתות?

נתחיל באובייס: השקות.

הבירה היחידה שתושק בפסטיבל השנה היא שיתוף פעולה בין מבשלת שריגים ובין מבשלת גוצנברגר. הבירה, שהיא טוויסט על הפה-וויצן (מחוזקת בכשות ארומטית כמובן), תימזג לראשונה בפסטיבל ותהיה זמינה גם לשתיה בבירגארדן של שריגים בשבועות שלאחר הפסטיבל. החומרים לבישול הבירה, נסעו 21 (!) ימים מגרמניה ועד ישראל במסגרת האוריינט ראלי (מירוץ שמתחיל בגרמניה ומסתיים בירדן ועבר השנה בתורכיה, ומשם לנמל חיפה עד הגעתם לשריגים ברכב), ובושלו בשריגים לפני מספר שבועות.

אז למרות שאין לנו יותר מדי השקות לספר עליהן, עדיין יש כמה מבשלות שיתארחו בפסטיבל בפעם הראשונה, יחד עם מספר בירות עונתיות מעולות של מבשלות שאנחנו אוהבים. נתחיל!

שפירא IPA– הבירה, שכבר כתבנו עליה בעבר, נכנסה כאמור לרפרטאור של מבשלת שפירא המעולה, ותפגוש אותנו גם בפסטיבל במיני ישראל. הבירה, שמבושלת עם כשות סיטרה, ניחנת בארומות של פירות טרופים (בדגש על פסיפלורה-מנגו-ליצ'י) והיא בירה מרעננת וכיפית ליום קיצי וחם כמו שאנחנו צפויים לפגוש.

באסטרס לימונדה חמוציות – גם על ה"לא בירה" הזו כתבנו, משקה הלימונים והחמוציות (שמיובאות מקנדה!) הוא אחד המשקאות האהובים עלי בנוף האלכוהול הישראלי, והוא השותף הטוב ביותר לבילוי חם כמו ים, טיול, או פסטיבל במיני ישראל.

תמונה: israel21c.org

40 מעלות בצל -אני לא בטוח אם אי פעם סיקרנו את זה כאן בדפי הבלוג, אבל לפני מספר חודשים, התאחדו להן מבשלת הדג הלבן ומבשלת החלוץ תחת מותג אחד, תוג. מבין הבירות שלהן, תוכלו למצוא גם את זו בפסטיבל. הבירה, רמז למזג האוויר הגיהינומי שאנו חווים בארצנו, היא בירה מרעננת, בעלת מיגוז גבוה וארומות של פירות הדר.

בנוסף,ב-6 וב-13 לחודש, יתקיימו סיורים במבשלות של מטה יהודה, כך שתוכלו לבקר במבשלה שאת הבירה שלה אהבתם במיוחד (המלצתנו – הבירגארדן בשריגים וימי שישי בבאסטר'ס הם מהמהנים שיש בתחום בילויי הבירה).

וכמובן, הסיבה הכי טובה לבוא – אין משחקי מונדיאל בימי הפסטיבל, אז מה כבר יש לכם לעשות בבית?

 

BEERS 2017

איך יודעים שבא הקיץ? כי חם ונוראי בחוץ. אז מה בכל זאת מוציא אותנו מהמזגן? סבב נוסף של פסטיבל BEERS עליו אנחנו כותבים (כמעט) מדי שנה.
אומרים שאנשים לא קוראים הרבה, אז לפני שנאבד אתכם- יש לכם עוד יומיים לבוא ולהינות מאירוע בירה גדול ואיכותי במתחם התחנה בת"א- היום (09/08/2017) ומחר (10/08/2017) החל מהשעה 18:00.

צילום דיויד סילברמן

אספר לכם מעט על מבנה הפסטיבל השנה, על ההשקות המיוחדות לאירוע ועל ההמלצות שלי.
כבכל שנה ניתן להינות ממספר מתחמים הכוללים ייצוג מרשים המכיל טווח רחב של בירות מתוצרת מקומית וכן ייבוא.
בגזרת המותגים הישראליים נחמד מאוד לראות ייצוג הן של מותגי הענק (גולדסטאר) דרך מבשלות הקראפט הגדולות (מלכה, נגב) הבינוניות (שריגים, שפירא) ועד מותגים חוזיים קטנים כגון אוק&אש ובירה ג'ויה.
בתור בירגיק המגיע מהתחום של בירות הקראפט שמחתי לראות שהקהל מגיע על מנת להינות מההיצע הייחודי של מבשלות אלה, ופחות מתוצרת המאקרו של גולדסטאר (עם כל הכבוד).

בגזרת היבוא ניתן היה להינות מדוכנים עשירים ומושקעים של יבואנים בולטים בשוק הבירות המיוחדות (פרוטרי, רדקס) וכן מבירות חדשות ומעניינות (בהמשך).

בנוסף מוקמו באירוע דוכני מזון שונים (מבשרים מעושנים, דרך נקניקיות בוואריות ועד פיצות ופסטות), דוכנים נוספים הקשורים לעולם האלכוהול ואת כל זה מלווה ברקע הופעה חיה של הרכב חביב.

צילום דיויד סילברמן

אז מה היא רשימת המומלצות שלי לפסטיבל?

קרא עוד »

תערוכת BEERS 2016

תערוכת BEERS המוכרת, עליה כבר כתבנו ובה אף הצגנו את הבירה שלנו בעבר- התקיימה גם השנה במתחם התחנה בתל אביב והפעם ציינו בתערוכה עשור לתעשיית הבוטיק המקומית.
תעשיית בירות הבוטיק החלה בישראל ב-2006 עם הקמת הדאנסינג קאמל בתל אביב, ואך טבעי היה שמסיבת העיתונאים תתקיים שם. על השאלות והתשובות של פאנל האירוע עוד ייכתב בהמשך.

כמיטב המסורת, ניתן היה לראות ולטעום השנה בירות רבות ומגוונות במסגרת התערוכה, וליהנות מהמבשלות הישראליות לצד בירות ייבוא במגוון סגנונות וגישות.
מי שחשב שראה ושמע כבר הכל פגש מבשלות ישראליות חדשות בשלבי הקמה, לצד מותגי בישול חוזי חדשים, מהדורות מיוחדות של המבשלות הותיקות, וכן היצע בירות מיובאות חדשות ומרגשות ואפילו בירות המרסקות את גבולות ההגדרה מבית מיזם הבירה Beer & Beyond.

האירוע אירח השנה את הכרזת הזוכים בתחרות המבשלים הביתיים הותיקה Long Shot מבית סמואל אדאמס, שהתקיימה זו השנה ה-12.

קצרה היריעה מלפרט ניתוח וחוות דעת על ההיצע הרחב שמציע האירוע (בכל זאת למעלה מ-200 בירות שונות.. אפשר לבוא כל יום ולא להספיק לטעום הכל) ולכן אתמקד בשאלת חובבי הבירה הנצחית- ״מה יש חדש??״, אז בבקשה:

The beer of milk and honey

צילום: יעל יצחקי

אחת הבירות המרגשות שהוצגו בפסטיבל- שיתוף פעולה בין מבשלת אלכסנדר למבשל הבירה הדני מיקל בורג- הלא הוא המותג ״מיקלר״ שאהוב מאוד על הבירגיקס.
מדובר על בירה בסגנון מילק סטאוט המכיל לקטוז המקנה לו תחושה קרמית ומפנקת, ומועשרת בדבש וקליפות תפוז.

 

Happy hour in Soddom

מבית הדאנסינג קאמל. בישול מקומי של בירת שת״פ שבישלה המבשלה, בגרמניה, לציון חגיגות 10 שנים להקמתה. בירת פורטר קרמלית ומלוחה בתוספת מלח מים המלח- הדאנסינג קאמל תמיד יוסיפו את המרכיב הישראלי.

הדיקטטור לפרויג

צילום: טל אלפנדרי

מותג הדיקטטור חזר לפעילות אחרי הפסקה קלה, ואנו מקבלים מהדורה חדשה ונוצצת של שיתוף הפעולה יוצא הדופן עם הוויסקי המעושן העוצמתי לפרויג, והפעם עם כמות לפרויג כפולה. לאוהבי הסגנון.

בזלת IPA

בירת שיפון IPA עוצמתית מבית מבשלת הגולן. אמנם לא עונה לדעתי כלל לסגנון ה-IPA, אבל כ-70% לתת שיפון הופכים את הבירה הזו למשקה שאי אפשר להתעלם ממנו.

מלכה SMaSH

סינגל מאלט אנד סינגל הופ בעברית (בערך).
בירה המבושלת עם סוג לתת אחד בלבד וזן כשות אחד בלבד. לרוב משתמשים בשיטה זו על מנת להציג לראווה זן כשות מסוים כדי לעמוד על התכונות הייחודיות לו. מלכה בחרו ליצור בירה עם כשות מזן סאמיט המאופיין לרוב בטעמי פירות טרופיים ופירות הדר.

Carlsberg reconstruction

מבשלת קרלסברג העמידה מיצג ייחודי בו ניתן היה להינות מחוויה היסטורית ומשחזור מרגש שיצרה המבשלה מקופנהגן של בירת הלאגר הראשונה בעולם.

מבשלת צור:

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

לראשונה פגשנו בפסטיבל את המבשלה החדשה ממושב לימן. נמזגו הפייל אייל והחיטה וכן השקה של בירת IPA.
המבשלה נמצאת בשלבי הקמה ורישיון, ואנו מאחלים הצלחה כמובן.

מבשלת נצרת:

מבשלה חדשה שנולדה בישראל, בעיר נצרת.
המבשלה הקטנה היא אחת משתי הנציגות של המגזר הערבי שייצגו בכבוד בפסטיבל (לצד מבשלת שפרדס הגדולה). הוקמה ע״י שני בוגרי טכניון ומזגה את החיטה האמריקאית שלהם. גם להם נאחל הצלחה רבה.

Beer and beyond

השנה העמידה החנות דוכן שמטרתו להוציא אתכם מדעתכם, בו נמזגו בירות ביתיות תוצרת עובדי ולקוחות החנות: בירה עם קנאביס, בירה עם במבה למאנצ׳ שאחרי, בירה עם אבטיח ומלח, סטאוט שוקו דובדבן, בירה מעושנת עם זרעי חרדל ושאר תופינים.

ואחרונים חביבים, בגזרת היבוא:

petrus_aged_red_900
צילום: יח"צ

אין זה סוד שאנחנו חובבים גדולים של חברת פרוטרי- יבואנית בירות קראפט אשר נחישותה להעמיד פה על המדפים בירות איכותיות שובה אותנו תמיד.
בצמוד לפסטיבל השיקו פרוטרי את היבוא של בירות ה- (VFM (value for moneyשל A. Le coc האסטונית- בלונד, IPA וקריק דובדבנים, וכן את Petrus aged RED בירה בלגית חמוצה המיושנת בחביות עץ בתוספת מיץ דובדבנים אשר בתקווה תפתח בשנים הקרובות ליין חדש של בירות חמוצות בישראל.
אנחנו יודעים על עוד דברים מעניים שנמצאים בקנה, אבל כל דבר בעיתו.

 

תודה לסטודיו בן עמי על הארגון ועל האירוח.
אני אישית מתרגש בכל שנה לראות את השינויים וההתפתחות שעוברים על שוק ותרבות הבירה בישראל ובטוח שאנחנו בדרך הנכונה.
נתראה בשנה הבאה!