אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

פסטיבלים וכנסים

פסטיבל "עיר הבירה"ה-14 בירושלים

פסטיבל "עיר הבירה" חוזר שוב, בפעם ה-14 (ואנחנו מגרילים כרטיס זוגי במתנה – פרטים בסוף הכתבה). לפני שנדבר על המי ומה – נתחיל מהתכל'ס:
קרא עוד »

פסטיבל הבירה מטה יהודה 2018

מה יהיה?

בשבוע הבא, בין התאריכים 4-5.7.2018 יתקיים פסטיבל הבירה הכפרית של מטה יהודה המסורתי, ויתארח זו השנה השניה באתר התיירות מיני ישראל. זכינו להיות מוזמנים  לסיור מקדים, על מנת שנוכל לספר לכם על כל הטוב שהולך לחכות בפסטיבל.

באירוע ישתתפו מספר מבשלות ישראליות, גדולות יותר וקטנות יותר, וימזגו מתוצרתן: שריגים, שפירא, באסטר'ס, מוסקו, ללה, בירו, six pack brewery, תוג ובשה-פלום.

למה לבוא?

נתחיל מהדבר העיקרי, במטה יהודה יש המון מבשלות. אתם יכולים לעשות סיור מבשלות (וזה אפילו יהיה מוצע – יותר על זה אח"כ), או שתנצלו את ההזדמנות שבה התוצרת של כל המבשלות האלו מרוכזת במקום אחד. תוסיפו גם קצת מוזיקה, הופעות וכמובן המיקום (אני עדיין נהנה מלראות את הדגם המוקטן של הגנים הבאהיים).

מה לשתות?

נתחיל באובייס: השקות.

הבירה היחידה שתושק בפסטיבל השנה היא שיתוף פעולה בין מבשלת שריגים ובין מבשלת גוצנברגר. הבירה, שהיא טוויסט על הפה-וויצן (מחוזקת בכשות ארומטית כמובן), תימזג לראשונה בפסטיבל ותהיה זמינה גם לשתיה בבירגארדן של שריגים בשבועות שלאחר הפסטיבל. החומרים לבישול הבירה, נסעו 21 (!) ימים מגרמניה ועד ישראל במסגרת האוריינט ראלי (מירוץ שמתחיל בגרמניה ומסתיים בירדן ועבר השנה בתורכיה, ומשם לנמל חיפה עד הגעתם לשריגים ברכב), ובושלו בשריגים לפני מספר שבועות.

אז למרות שאין לנו יותר מדי השקות לספר עליהן, עדיין יש כמה מבשלות שיתארחו בפסטיבל בפעם הראשונה, יחד עם מספר בירות עונתיות מעולות של מבשלות שאנחנו אוהבים. נתחיל!

שפירא IPA– הבירה, שכבר כתבנו עליה בעבר, נכנסה כאמור לרפרטאור של מבשלת שפירא המעולה, ותפגוש אותנו גם בפסטיבל במיני ישראל. הבירה, שמבושלת עם כשות סיטרה, ניחנת בארומות של פירות טרופים (בדגש על פסיפלורה-מנגו-ליצ'י) והיא בירה מרעננת וכיפית ליום קיצי וחם כמו שאנחנו צפויים לפגוש.

באסטרס לימונדה חמוציות – גם על ה"לא בירה" הזו כתבנו, משקה הלימונים והחמוציות (שמיובאות מקנדה!) הוא אחד המשקאות האהובים עלי בנוף האלכוהול הישראלי, והוא השותף הטוב ביותר לבילוי חם כמו ים, טיול, או פסטיבל במיני ישראל.

תמונה: israel21c.org

40 מעלות בצל -אני לא בטוח אם אי פעם סיקרנו את זה כאן בדפי הבלוג, אבל לפני מספר חודשים, התאחדו להן מבשלת הדג הלבן ומבשלת החלוץ תחת מותג אחד, תוג. מבין הבירות שלהן, תוכלו למצוא גם את זו בפסטיבל. הבירה, רמז למזג האוויר הגיהינומי שאנו חווים בארצנו, היא בירה מרעננת, בעלת מיגוז גבוה וארומות של פירות הדר.

בנוסף,ב-6 וב-13 לחודש, יתקיימו סיורים במבשלות של מטה יהודה, כך שתוכלו לבקר במבשלה שאת הבירה שלה אהבתם במיוחד (המלצתנו – הבירגארדן בשריגים וימי שישי בבאסטר'ס הם מהמהנים שיש בתחום בילויי הבירה).

וכמובן, הסיבה הכי טובה לבוא – אין משחקי מונדיאל בימי הפסטיבל, אז מה כבר יש לכם לעשות בבית?

 

BEERS 2017

איך יודעים שבא הקיץ? כי חם ונוראי בחוץ. אז מה בכל זאת מוציא אותנו מהמזגן? סבב נוסף של פסטיבל BEERS עליו אנחנו כותבים (כמעט) מדי שנה.
אומרים שאנשים לא קוראים הרבה, אז לפני שנאבד אתכם- יש לכם עוד יומיים לבוא ולהינות מאירוע בירה גדול ואיכותי במתחם התחנה בת"א- היום (09/08/2017) ומחר (10/08/2017) החל מהשעה 18:00.

צילום דיויד סילברמן

אספר לכם מעט על מבנה הפסטיבל השנה, על ההשקות המיוחדות לאירוע ועל ההמלצות שלי.
כבכל שנה ניתן להינות ממספר מתחמים הכוללים ייצוג מרשים המכיל טווח רחב של בירות מתוצרת מקומית וכן ייבוא.
בגזרת המותגים הישראליים נחמד מאוד לראות ייצוג הן של מותגי הענק (גולדסטאר) דרך מבשלות הקראפט הגדולות (מלכה, נגב) הבינוניות (שריגים, שפירא) ועד מותגים חוזיים קטנים כגון אוק&אש ובירה ג'ויה.
בתור בירגיק המגיע מהתחום של בירות הקראפט שמחתי לראות שהקהל מגיע על מנת להינות מההיצע הייחודי של מבשלות אלה, ופחות מתוצרת המאקרו של גולדסטאר (עם כל הכבוד).

בגזרת היבוא ניתן היה להינות מדוכנים עשירים ומושקעים של יבואנים בולטים בשוק הבירות המיוחדות (פרוטרי, רדקס) וכן מבירות חדשות ומעניינות (בהמשך).

בנוסף מוקמו באירוע דוכני מזון שונים (מבשרים מעושנים, דרך נקניקיות בוואריות ועד פיצות ופסטות), דוכנים נוספים הקשורים לעולם האלכוהול ואת כל זה מלווה ברקע הופעה חיה של הרכב חביב.

צילום דיויד סילברמן

אז מה היא רשימת המומלצות שלי לפסטיבל?

קרא עוד »

תערוכת BEERS 2016

תערוכת BEERS המוכרת, עליה כבר כתבנו ובה אף הצגנו את הבירה שלנו בעבר- התקיימה גם השנה במתחם התחנה בתל אביב והפעם ציינו בתערוכה עשור לתעשיית הבוטיק המקומית.
תעשיית בירות הבוטיק החלה בישראל ב-2006 עם הקמת הדאנסינג קאמל בתל אביב, ואך טבעי היה שמסיבת העיתונאים תתקיים שם. על השאלות והתשובות של פאנל האירוע עוד ייכתב בהמשך.

כמיטב המסורת, ניתן היה לראות ולטעום השנה בירות רבות ומגוונות במסגרת התערוכה, וליהנות מהמבשלות הישראליות לצד בירות ייבוא במגוון סגנונות וגישות.
מי שחשב שראה ושמע כבר הכל פגש מבשלות ישראליות חדשות בשלבי הקמה, לצד מותגי בישול חוזי חדשים, מהדורות מיוחדות של המבשלות הותיקות, וכן היצע בירות מיובאות חדשות ומרגשות ואפילו בירות המרסקות את גבולות ההגדרה מבית מיזם הבירה Beer & Beyond.

האירוע אירח השנה את הכרזת הזוכים בתחרות המבשלים הביתיים הותיקה Long Shot מבית סמואל אדאמס, שהתקיימה זו השנה ה-12.

קצרה היריעה מלפרט ניתוח וחוות דעת על ההיצע הרחב שמציע האירוע (בכל זאת למעלה מ-200 בירות שונות.. אפשר לבוא כל יום ולא להספיק לטעום הכל) ולכן אתמקד בשאלת חובבי הבירה הנצחית- ״מה יש חדש??״, אז בבקשה:

The beer of milk and honey

צילום: יעל יצחקי

אחת הבירות המרגשות שהוצגו בפסטיבל- שיתוף פעולה בין מבשלת אלכסנדר למבשל הבירה הדני מיקל בורג- הלא הוא המותג ״מיקלר״ שאהוב מאוד על הבירגיקס.
מדובר על בירה בסגנון מילק סטאוט המכיל לקטוז המקנה לו תחושה קרמית ומפנקת, ומועשרת בדבש וקליפות תפוז.

 

Happy hour in Soddom

מבית הדאנסינג קאמל. בישול מקומי של בירת שת״פ שבישלה המבשלה, בגרמניה, לציון חגיגות 10 שנים להקמתה. בירת פורטר קרמלית ומלוחה בתוספת מלח מים המלח- הדאנסינג קאמל תמיד יוסיפו את המרכיב הישראלי.

הדיקטטור לפרויג

צילום: טל אלפנדרי

מותג הדיקטטור חזר לפעילות אחרי הפסקה קלה, ואנו מקבלים מהדורה חדשה ונוצצת של שיתוף הפעולה יוצא הדופן עם הוויסקי המעושן העוצמתי לפרויג, והפעם עם כמות לפרויג כפולה. לאוהבי הסגנון.

בזלת IPA

בירת שיפון IPA עוצמתית מבית מבשלת הגולן. אמנם לא עונה לדעתי כלל לסגנון ה-IPA, אבל כ-70% לתת שיפון הופכים את הבירה הזו למשקה שאי אפשר להתעלם ממנו.

מלכה SMaSH

סינגל מאלט אנד סינגל הופ בעברית (בערך).
בירה המבושלת עם סוג לתת אחד בלבד וזן כשות אחד בלבד. לרוב משתמשים בשיטה זו על מנת להציג לראווה זן כשות מסוים כדי לעמוד על התכונות הייחודיות לו. מלכה בחרו ליצור בירה עם כשות מזן סאמיט המאופיין לרוב בטעמי פירות טרופיים ופירות הדר.

Carlsberg reconstruction

מבשלת קרלסברג העמידה מיצג ייחודי בו ניתן היה להינות מחוויה היסטורית ומשחזור מרגש שיצרה המבשלה מקופנהגן של בירת הלאגר הראשונה בעולם.

מבשלת צור:

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

לראשונה פגשנו בפסטיבל את המבשלה החדשה ממושב לימן. נמזגו הפייל אייל והחיטה וכן השקה של בירת IPA.
המבשלה נמצאת בשלבי הקמה ורישיון, ואנו מאחלים הצלחה כמובן.

מבשלת נצרת:

מבשלה חדשה שנולדה בישראל, בעיר נצרת.
המבשלה הקטנה היא אחת משתי הנציגות של המגזר הערבי שייצגו בכבוד בפסטיבל (לצד מבשלת שפרדס הגדולה). הוקמה ע״י שני בוגרי טכניון ומזגה את החיטה האמריקאית שלהם. גם להם נאחל הצלחה רבה.

Beer and beyond

השנה העמידה החנות דוכן שמטרתו להוציא אתכם מדעתכם, בו נמזגו בירות ביתיות תוצרת עובדי ולקוחות החנות: בירה עם קנאביס, בירה עם במבה למאנצ׳ שאחרי, בירה עם אבטיח ומלח, סטאוט שוקו דובדבן, בירה מעושנת עם זרעי חרדל ושאר תופינים.

ואחרונים חביבים, בגזרת היבוא:

petrus_aged_red_900
צילום: יח"צ

אין זה סוד שאנחנו חובבים גדולים של חברת פרוטרי- יבואנית בירות קראפט אשר נחישותה להעמיד פה על המדפים בירות איכותיות שובה אותנו תמיד.
בצמוד לפסטיבל השיקו פרוטרי את היבוא של בירות ה- (VFM (value for moneyשל A. Le coc האסטונית- בלונד, IPA וקריק דובדבנים, וכן את Petrus aged RED בירה בלגית חמוצה המיושנת בחביות עץ בתוספת מיץ דובדבנים אשר בתקווה תפתח בשנים הקרובות ליין חדש של בירות חמוצות בישראל.
אנחנו יודעים על עוד דברים מעניים שנמצאים בקנה, אבל כל דבר בעיתו.

 

תודה לסטודיו בן עמי על הארגון ועל האירוח.
אני אישית מתרגש בכל שנה לראות את השינויים וההתפתחות שעוברים על שוק ותרבות הבירה בישראל ובטוח שאנחנו בדרך הנכונה.
נתראה בשנה הבאה!

אוקטוברפסט – הדבר האמיתי

לפני כשבוע כתבנו כאן על הבירפסט שהתקיים ברעננה לפני כמה סופי שבוע.

השבוע אנחנו מתעלים על עצמנו ומביאים לכם את סיפורה של שליחתנו, הדר פרת,  למינכן, לפסטיבל הבירה הגדול, אוקטוברפסט.

 

אוקטוברפסט- הדבר האמיתי

מאת : הדר פרת

קצת על האוקטוברפסט

אז אני הדר, ואני טסתי עם חברתי הטובה מאיה לאירוע הבירה הגדול בעולם, האוקטוברפסט.

1378563_10201398113928327_964741228_n

הוא, כשמו, פסטיבל – פסטיבל בירה עצום, הנערך מדי שנה במינכן, גרמניה, מאמצע ספטמבר ועד יום ראשון של השבוע הראשון של אוקטובר.

במהלך הפסטיבל לבושים האנשים בלבוש בווארי מסורתי –  הגברים במכנסי עור והבנות בדירנדל, שמלה צבעונית עם בלוזון לבן מתחתיה ומחשוף ענק. מדי שנה ישנם 14 אוהלי בירה, כל אחד של חברה אחרת, אשר בהם שותים את הבירה ואוכלים ממגוון המאכלים הבוואריים. בכל אוהל ישנם כמה אלפי אנשים.

בחוץ, באזור המכונה Theresiewiese, ישנו לונה פארק רחב מימדים והמוני דוכני מזון ושעשועים.

קרא עוד »