אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

שפירא סיטרה IPA - שוב אנחנו כאן ישראל

פורסם ב מאת יוחאי מיטל (3/5)

בשנת 2015 אחרי כמה שנים בהן מבשלת שפירא היתה מאוד יציבה עם ההיצע שלה (פייל אייל, חיטה בווארית, סטאוט שיבולת שועל ושפירא ג׳קס) ולא שיחקה משחקים- הוציאו האחים הירושלמים בירה שריגשה מאוד את חובבי הבירה הישראלית- שפירא אמרילו IPA. מדובר היה ב-IPA אמריקאי המציג בעיקר את זן הכשות הנהדר אמרילו.

את חוות דעתי על הבירה ההיא אתם יכולים לקרוא כאן.
השנה, החליטו בשפירא לפתוח במסורת של משחק הכיסאות (או הכשותאות)- ולהחליף את זן הכשות שבדרייהופ (אחראי על הארומה) בהוצאה המחודשת של ה-IPA שלהם: שפירא סיטרה IPA!
image
כמצופה מכשות הסיטרה, לבירה ריחות של מנגו, פסיפלורה, ליצ'י, אפילו מעט עשבוני. הארומות אמנם לא עוצמתיות כמו ש-IPA אמריקאי יכול להגיע אבל לחלוטין מורגשות ובולטות.
בירה בצבע נחושת צלול להפליא. ראש קצף לבן, דחוס ויציב.

לבירה איזון טוב בין מרירות למתיקות עם סיומת מתקתקה המשלבת נגיעה של קרמל וטעמים פירותיים. מרירות נמוכה מהמצופה מסגנון זה אף על פי שמאוזנת. סיומת קצרה ומתוקה. טעמי מנגו, אפרסק, משמש, אפילו רמז לממתקי גומי. רמז לפנולים חבויים.

צלולה מספיק כדי לראות את הבקבוק מעבר לכוס
גוף מעט כבד לקיץ אך צפוי מבירה בעלת 6.5% אלכוהול. מעט חמימות אלכוהולית. ללא עפיצות. גיזוז עדין אך נוכח.
בירה טריה. קלה מאוד לשתיה. טעימה. מאוזנת. לא מספיק נועזת בהשוואה ל-IPA של מבשלות אחרות.
האם אני מופתע? לא.
למה? ככה.
עכשיו באמת וכמו שטענתי גם בעבר: מבשלת שפירא מתרגמת לדעתי הלכה למעשה את הסלוגן שלהם- ״בירה לכולם״ ומוציאים תמיד בירות מעודנות, רגועות, שכל אחד יכול להתחבר אליהן. הבירות של שפירא, לדעתי, מהוות פתח וגשר לעולם בירות הבוטיק למי שלא שתה מעולם, ומספקות נחיתה רכה ללא זעזועים.
ולמי שמחפש דברים יותר משוגעים ונועזים- לא חסר, ברוך השם.
image
גוף: 3.
גיזוז: 3.
כמות אלכוהול מורגשת: 2.
כשותיות: 3.5.
ציון כללי: 3.
והרשו לי להעתיק ולהדביק את השורה התחתונה מגרסאת השנה שעברה, שפשוט תופסת גם כאן:
בשורה התחתונה מדובר ב-IPA עדינה או בפייל אייל חזקה מהרגיל. מי שמכיר את הסגנון וחושב ש-IPA אמורה להיות בירה קצת קשה לשתיה- עלול מעט להתאכזב.
מי שלא חושב שהבירה צריכה להילחם בך בדרך למטה- יאללה צאו לקנות!
אל תבנו על זה שהבירה תשאר פה לאורך זמן: צפי הייצור הוא של כ-7000 ליטר (שזה לא הרבה) וכמובן שאתם רוצים לשתות אותה טריה וטובה.
לרוויה,
יוחאי.

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: שפיראארץ מוצא: שנת השקה: 2016
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
קול 1, ציון ממוצע 5.00 (ציון שקול 87%)

השאר תגובה