אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

עלינו

בירבלוג- בלוג בירה ישראלי

את הרעיון להקמת הבלוג הגינו ביום העצמאות ה-64 למדינת ישראל.
בתור חובבי בירה, שמנו לעצמנו למטרה לשתות בכל שבוע לפחות בירה חדשה אחת, וכך להעביר חמישים ושנים שבועות עד ליום העצמאות הבא.
למה? מתוך עניין ורצון. אנחנו מאמינים שבירה היא יותר ממשקה. היא תרבות. היא דרך לפגוש אנשים. ולחבר בניהם. הטעמים, הסיפורים, המפגשים, המגוון- כך אפשר ליצור אינטראקציות.
ורצון? רצון פשוט- להעביר את העניין שנוצר אצלנו- לבעלי עניין נוספים, וגם לעניין אנשים חדשים. לעורר הכרה ומודעות לעושר ולתעשייה בארץ- לטעום, לפגוש ולספר, וכשצריך- גם למחות.
אנחנו משתדלים לתת ייצוג נאה לתעשייה הישראלית המתפתחת, ולתעשייה העולמית- בירות חדשות, ובירות בעלות היסטוריה ומקום של כבוד.
אז בהצלחה, ולרוויה!
צוות בירבלוג.

  • אריאל צ'ין

    גיל: 23

    מאיפה בארץ: ירושלים

    באתר: וובמאסטר וכותב.

    אני ובירה: סטאוט כבד, בעיקר בריטי.

  • יוחאי מיטל

    יוחאי מיטל

    גיל: 22

    עושה בחיים: סטודנט לתואר ראשון באגרואקולוגיה וביוטכנולוגיה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית

    מאיפה בארץ: רעננה

    באתר: כותב ומעצב גרפי.

    אני ובירה: IPA, פורטר- סטאוט, בירות כחול- לבן

  • ניצן זיצר

    ניצן זיצר

    גיל: 22

    באתר: כותב, עורך, יח"צ

    אני ובירה: סטאוטים, IPA, בלגיות, קראפט אמריקאי

  • רן פיינשטיין

    רן פיינשטיין

    גיל: 20

    עושה בחיים: לוחם

    מאיפה בארץ: רעננה

    באתר: כותב

    אני ובירה: חיטה, לאגרים וכל מה שמסביב

  • שחף אשכנזי

    שחף אשכנזי

    גיל: 23

    עושה בחיים: מפתח תוכנה

    מאיפה בארץ: רעננה

    באתר: כותב, עורך תוכן בירגרפיקים

    אני ובירה: אמבר אייל, דובל בלגי, דאבלבוק, בראון אייל


3 תגובות לעלינו

  1. הראל

    יש לי שאלה שדרושה לי כדי להבין מקור הלכתי כלשהו (שאלות ותשובות נודע ביהודה יורה דעה מהדורה א' סימן כו): קראתי שבהכנת משקה התמד היו משתמשים בעבר השלפוחית ציפה של דג. רציתי לשאול: האם הדבר רווח גם היום? מה בדיוק תפקיד השלפוחית ביצירת המשקה? והכי חשוב – האם השלפוחית נמסה בתוך התמד או שהיא נשארת במצב מוצק ומוציאים אותה מהתמד בסוף הכנתו?

    אשמח ואודה מאוד מאוד לתשובתכם,
    או להפניה למי שיוכל לענות לי על השאלות

    הראל דביר
    יד בנימין
    0526530940

    • יוחאי מיטל

      מעביר את השאלה שלך הלאה, בוא נראה 😉

    • יוחאי מיטל

      העברתי את השאלה לאלכס פוקס, ממבשלת טאקוואנביר.
      הנה התשובה שלו, הישר מקוריאה:

      Hi Yochai, and thank you for the question.
      I'm in Korea now and can answer only in English, i hope this is fine by you and your reader. Also I'd be happy if you post this comment on the blog.
      The use of fish bladder was common in early time for clarifying the Mead (or any other beer actually) from yeast partials. 
      It is known that beer without yeast holds for longer shelf life and keeps it's original taste longer.
      For micro or home breweries it is an unwanted thing because we are looking for the qualities that yeast give to mead (or beer). we don't care about shelf life because our beer is meant to be drunk as fresh as possible. And even if you leave it on the shelf to mature it will taste probably even better after a certain amount of time.

      Here is a passage from an article i found about this issue:
      "
      The favored traditional fining for yeast in suspension is isinglass, natural collagen from an unusual source: fish swim bladders. The swim bladder is like a narrow balloon nestled inside the fish. The fish controls buoyancy by inflating and deflating the swim bladder. "Isinglass has been used as a food additive since medieval times, and its use in beer has been documented to go back at least 300 years," says Ward. "The current thinking is that its discovery goes back to the days when wine, beer, and other liquids were carried in skins, usually of animal origin, sewn together to form a bottle. In some larger fish the swim bladder is quite large and made a perfect, ready-made vessel for liquids. Someone probably used one to store some cloudy wine and discovered quite by accident that the wine cleared inside the bladder," Ward says.

השאר תגובה