אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

בירות מומלצות לקיץ 2018

פורסם ב מאת יוחאי מיטל

בשלהי החורף האחרון (שלא בדיוק היה ולא ממש מוכן לעזוב) הוזמנתי על ידי חברת Protary's Craft Beers – יבואנית בירות קראפט מהחביבות עלי – לאירוע חשיפת ההיצע שלהם לקיץ הקרוב (הקטלוג המלא – בסוף הכתבה).
באירוע, שהתארח בבר וחנות הגראולרים Beer Shop (עליה כתבנו בעבר), היו בירות, היו תזקיקים, היו סיידרים, היו משקאות  קלים – אבל קל לבחור – לא היה. ובכל זאת – הנה ההמלצות שלי לקיץ הקרוב:

בירות  למונדיאל

Edit

Stiegl Goldbrau שטיגל גולדבראו - פילזנר למונדיאל אוסטריה

בירה בסגנון הפילזנר הפופולארי. בהירה, בגוון בלונד-קש וראש קצף גדול, לבן ובוהק.
כיאה לסגנון, הבירה מתאפיינת בסיומת יבשה העוזרת לחזק במעט את תחושת המרירות, כיוון שהבירה אינה  מרה במיוחד.
ארומות הכשות האירופאי עדינות, ולצידן ארומות מאלטיות וכן רמזים לחמאה / טופי, מעט דבשיות וניחוחות תירסיים, אשר לעיתים מלווים את הסגנון. הגיזוז בינוני והגוף בינוני-קל.
בירה בטעם "בירה", מוכר, שאינו מצריך יותר מדי תשומת לב והתפנפנות. 4.9% אלכוהול.

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: Stieglארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
0 קולות, ציון ממוצע 0.00 (ציון שקול 0%)
Edit

Cesu Unfiltered צ'סו לא מסוננת - סוגרת פינה לטביה

לאגר בסגנון גרמני מקומי (לנדביר / קלרביר) לא מסוננת. הבירה בעלת גוון בהיר – כתמתם ומעט עכור עקב היעדר הסינון.
טעמי הבירה מתמקדים בלתת והיא מתקתקה, מעט קרמלית, ומעט לחמית. מרירות הכשות בינונית-נמוכה ומאזנת את המתיקות בלבד, ללא השפעה גדולה על חווית השתיה. גיזוז בינוני-נמוך.
באופן כללי זו בירה VFM – Value For Money די טובה. היא טעימה, מגיעה בפחית (ולכן שמורה היטב), קצת יותר מחצי ליטר ולרוב במחיר נגיש מאוד. 5.4% אלכוהול.

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: Cesuארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
קול 1, ציון ממוצע 1.00 (ציון שקול 47%)

בירות לים / בירות לבריכה

Edit

שטיגל קולומבוס 1492 - APA מרעננת אוסטריה

כמשתמע משמה – "קולומבוס" – בירה זו אמנם יצאה משערי מבשלת שטיגל האוסטרית, אך היא בירה בסגנון אמריקאי מובהק.
APA קלילה, יבשה, וכיפית מאוד לשתיה. זו בירה בעלת ארומות כשות מעולות, פרחוניות והדריות וטעמי כשות פירותיים ונעימים, אך בעלת מרירות מאופקת שמשאירה  אותה קלה מאוד לשתיה.
הגוף קליל, יבש והגיזוז בינוני, הצבע בלונדיני, ומעט חמצמצות מותירה את הפה רענן.
אחלה APA, אני בטוח קופץ לאסוף כאלו לפני יום בחוף. 4.7% אלכוהול שלא ממש מורגשים.

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: Stieglארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
קול 1, ציון ממוצע 2.00 (ציון שקול 57%)
Edit

בפטיסט Baptist - חיטה לים בלגיה

התשובה של מבשלת ון סטינברג לסגנון החיטה הבלגי האהוב. אם עד היום הכרתם רק את הוגארדן – כדאי לכם לטעום את באפטיסט, שיודעת להציג את הסגנון מזווית  קצת אחרת. מדובר באחת הבירות היותר קלילות שתמצאו היום, שלא תשב עליכם בכלל. הבירה הבלגית הזו מדגישה יותר את התיבול המסורתי ובפרט את הכוסברה, מעט שמרית, לחמית ועם חמצמצות ברקע שעושה חשק לשלוק נוסף. אם בא לכם לשבור שגרה ולהפתיע חברים במשהו אבל לא להפוך סדרי עולם – זו בשבילכם. 5% אלכוהול שמתחבאים איפשהו.

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: van Steenbergeארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
0 קולות, ציון ממוצע 0.00 (ציון שקול 0%)

בירות לטיול

Edit

שטיגל ראדלר Stiegl Radler - ביג לייק אוסטריה

הפעם רק חצי בירה: ראדלר. ראדלר (האב הרוחני והמוצלח יותר של השנדי) הוא משקה קיצי מאיזור אירופה הקלאסית המבוסס על ערבוב של בירת לאגר בהירה וקלילה עם מיץ פרי הדר. לרוב מדובר על לימונדה, אך במקרה הזה שטיגל הלכו על מיץ אשכולית אדומה וכבשו את ליבי. אני אוהב אשכולית אדומה.
מדובר על משקה סופר קליל ומרענן, מתקתק ומריר בדיוק במידה, בעל גיזוז קופצני שמזכיר סודה של שוופס ועל אף שמדובר בפרי חורף – הרעננות הקיצית קופצת פה. בירה נהדרת לפיקניק, ישיבה בשמש ואם צמאים יש מצב שאפשר לסיים את כל הבקבוק בשלוק אחד. אני כבר וידאתי שבמכולת הקרובה לביתי מחזיקים את הראדלר הזה. עכשיו השאלה היא איך ללכת לשם בחום של אוגוסט. 2% אלכוהול רק כדי לומר שיש, אבל למי אכפת. 

מידע על הבירה

מבשלה: Stieglארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
2 קולות, ציון ממוצע 4.00 (ציון שקול 78%)

בירות לארוחה

Edit

6 HOP IPA - פרחונית אך קשוחה ארה"ב

את מבשלת רוג אני אוהב, במיוחד כי הם מייצגים משהו שאני מתחבר אליו: לעשות כמה שיותר – בעצמך, כפי שסיפרתי בכתבה על המבשלה.  בין היתר מגדלים במבשלה האמריקאית מספר זני כשות משל עצמם. אמנם מדובר על ארצות הברית אך הכשות היא  יותר אירופאית באופיה. ולקחת 6 זנים כאלו ולעשות מהם IPA – זה מעניין. מדובר בבירה לא הכי קלה לשתיה, שהולכת יופי עם ארוחת ערב: המרירות גבוהה, הכשות מורגשת בצורה של שרף אורנים ופרחוניות, אין המון מתיקות לתת לאיזון (פה נכנס האוכל) ואחוז האלכוהול (6.6%, אלא מה) נותן את אותותיו. בירה יותר קשוחה ממה שחשבתם.

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: ROGUEארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
0 קולות, ציון ממוצע 0.00 (ציון שקול 0%)

ולהנאתכם וסקרנותכם: קטלוג הקיץ המלא של חברת פרוטרי, עם עוד המון בירות שלא נכנסו לפוסט הזה כי קצרה היריעה, הסיידרים, הכהילים והמשקאות הקלים:

לחצו כאן להורדה

מאחל לכם קיץ טעים ותוסס!
לרוויה,
יוחאי

השאר תגובה