הפרשנות האמריקנית לבירות חיטה.
כמו בדרך כלל כשמוסיפים את המילה "אמריקני" לסגנון – בירות אלה יהיו יותר כשותיות ופחות בעלות אופי שמרי מאשר הסגנון הגרמני המסורתי.
טעמי החיטה יהיו לחמיים ובצקיים ויושלמו על ידי טעמי כשות ומרירות.
בסגנון זה אפשר למצוא הרבה פרשנות, החל מבירות "מתחנפות", מתוקות וקלות, ועד בירות יבשות ועם הרבה מאוד כשות.
פרשנות אמריקנית זו לסגנון הגרמני הפכה פופולארית בארצות הברית באמצע שנות ה-80 של המאה שעברה.
ABV 4% – 5.5%