"אייל" היא משפחת הבירות שהותססו עם זני שמרים התוססים בתסיסה עילית – על פני הנוזל. לרוב בירות אלו יתססו בטמפרטורות גבוהות יותר מאשר בירות לאגר, וחלקן אף יוגשו בטמפרטורות חמות יותר. רוב השמרים המשתייכים למשפחה זו יפיקו תרכובות טעם וריח רבות ועשירות (גם בעזרת טמפרטורות התסיסה). מוצא השם הוא בסקנדינבית עתיקה במילה OL- משקה ויקינגי. השם שימש במקור לתיאור כל סוגי הבירה. המילה BEER החלה לשמש בשפה האנגלית עם כניסת הכשות לשימוש, על מנת להפריד ממשקאות האייל המתקתקים. לאחר מכן חלו שינויים שונים בשימוש במילה.