![](https://i0.wp.com/beerblog.co.il/wp-content/uploads/2012/09/Fermentation.jpg?fit=205%2C294&ssl=1)
![](https://beerblog.co.il/wp-content/themes/beerblog/images/glossary-photo-plate.png?ver=1.0)
בקצרה- פעילות הפקת אנרגיה בתאים, ללא חמצן.
כשזה נוגע לנו- קיום תהליכי החיים של השמרים, הנשימה שלהם, ותוצרי הפליטה שלהם.
ניתן להשתמש בתסיסה בדרכים שונות- בהתפחת קמח, בתעשיית הגבינות והיוגורטים (תסיסה לקטית), והתסיסה האלכוהולית- בתחום המעניין יותר.
השמרים ניזונים מן הסוכר שבדגנים המרכיבים את הבירה להפקת אנרגיה, כדי לחיות.
כמו כל יצור חי- הם גם פולטים תוצרי לוואי- אותנו מרגשים האלכוהול והפחמן הדו- חמצני.