אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

סייזון

אייל בלגי בהיר, מרענן ויבש, עם מרירות מעודנת וגיזוז גבוה אשר תורמים כולם יחד את חלקם למאמץ ביצירת סגנון מאוד מרענן. המאפיין הגדול של הבירה מגיע בעיקר מהשמרים המיוחדים (ולפעמים גם מתבלינים) והוא פירותי, ספייסי ומלא אופי.
על אף שהסגנון בדרך כלל יהיה עם חוזק אלכוהולי בינוני, ניתן למצוא גרסאות פחות נפוצות לשני הכיוונים – גם את תת הסגנון החלש יותר, וגם החזק.

מקורו של הסגנון באיזור וואלוניה – החלק ה"צרפתי" (או לפחות דובר הצרפתית) של בלגיה, כשהסייזון המוכר ביותר היום – "Saison Dupont", מבושל מ-1920.
סגנון זה, המכונה גם "Farmhouse ale" בארצות הברית, נוצר על מנת להרוות את צמאון העובדים בחוות, ולכן בתחילה גם התהדר באחוז אלכוהול נמוך. בכל זאת – צריך להמשיך לעבוד גם אם שותים באמצע היום.
רק לאחר מלחמת העולם השניה חלה התפתחות בסגנון והחלו להופיע גרסאות חזקות יותר וכהות יותר.

על אף שבמקור היה מבושל באופן עצמאי בחוות, תוך שימוש במרכיבים מקומיים, מבושלות היום הבירות במבשלות תעשייתיות, לא בחווה, אך עדיין מנסות לשמור על האופי ומעין צניעות המאפיינת אותן.

ABV
3.5 – 5.0% (table)
5.0 – 7.0% (standard)
7.0 – 9.5% (super)