ישנם מספר סגנונות העונים לשם פייל אייל
אייל אנגלי חיוור
סגנון שהתפתח באנגליה במאה ה-18, ושמו ניתן לו כיוון שיחסית לבירות הפופולאריות באותה תקופה- היה חיוור יותר.
הסיבות להווצרות הסגנון שונות- בין אם מדובר בפיתוחים טכנונולגיים שאיפשרו שינויים בשיטות הבישול, ובין בניצול מצב השוק של היצע וביקוש לאופנה חדשה.
דבר שייחד את הפייל איילים האנגלים עוד מאותם הימים היה שימוש במים 'קשים'; כלומר- מים מלאי מינרלים.
אייל בלגי חיוור, חזק
הסגנון התפתח בבלגיה לאחר שהתבססו בה הסגנונות המובהקים וקלי האבחנה, שבושלו במנזרים, ומייצג בעיקר בירות מודרניות שם, שקטלוגן בסגנונות הקיימים לא היה מדוייק.
למה חזק? משום שהפייל אייל הבלגי יהיה בדרך כלל בעל אחוז אלכוהול גבוה.
כמובן שגם בירות אלה יהיו בהירות. הן גם מתאפיינות בגיזוז וראש קצף לא רעים.
אייל חיוור אמריקאי
סגנון שהחל לצבור תאוצה בארצות הברית עם תקופת העלייה של מבשלות הבוטיק ובירות הקראפט.
מבוסס בעיקרון על הפייל אייל האנגלי, אך בשונה ממנו מתבסס יותר על הכשות לאפיון הבירה.
הפייל אייל האמריקאי יעשה שימוש יפה בזני כשות מקומיים, להקניית מרירות וארומה.