אמבר אייל הוא סגנון של פייל אייל שהוספה לו לתת קריסטל להעשרת הצבע.
מה שמייחד לתת קריסטל הוא שהשעורה לא מיובשת לפני הקלייה, ולפעמים אפילו קצת מורטבת. קלייה בנוכחות נוזלים הנמצאים בגרגר גורמת לקרמליזציה של חלק מהסוכרים בו (ממש כמו שמכינים קרמל בסיר עם מים וסוכר). השינוי הזה במבנה הסוכר גורם לכך שהוא לא יהיה ניתן לתסיסה על- ידי השמרים, וכך נשאר בנוזל, ומעשיר את הבירה בטעם קרמל- טופי ייחודי. לתת הקריסטל נקרא לפעמים גם לתת קרמל בגלל הצבע והטעם שהוא מעניק.