אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

Benny's cask ale pub

פורסם ב מאת יוחאי מיטל

״יש שני דברים שאני שונא- בירה חמה ונשים קרות״

המשפט הסקסיסטי הזה משויך בדרך כלל לווינסטון צ׳רצ׳יל.

מי שמכיר קצת את תרבות השתיה הבריטית יכול להבין שמשהו במשפט הזה נשמע קצת מוזר.
בעוד שבכל העולם הפרסומות לבירה זועקות "ice cold"! בליווי קולות גיזוז מפתים- בממלכה המאוחדת עדיין שותים בירה, איך נאמר? קצת אחרת- בטמפרטורת החדר, וללא גיזוז.
ובכן ליידיס אנד ג׳נטלמן- החל מהיום- תרבות השתיה הבריטית עשתה עלייה לישראל.

אז על מה בכלל מדובר פה? איך שותים בירה באנגליה?
בזיכרון הקולקטיבי של רובנו קיים התיאור הציורי של חבית בירה עגלגלה מעץ, אותה מנקבים בברז בעזרת מכות פטיש נמרצות- טוב, בדיוק על זה אני מדבר.
מדובר, בעצם, על שיטה וותיקה ומסורתית בשם real ale או cask ale- ישירות מהחבית.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

את חווית הקאסק אייל מביא אלינו לכפר סבא בני קריגר.
בני, שמילדותו מבלה זמן רב באי הבריטי בעקבות קשרי משפחה ואהדתו לקבוצת סלטיק- החליט להביא את הבשורה לקהילת האוהדים בישראל.
ההתחלה הייתה צנועה והתמקדה בייבוא של מותגי בירה בריטיים, ולאט לאט, כמו משוגע אמיתי לעניין- החליט בני להביא לפה את הדבר האמיתי ולפתוח פאב קאסק אייל אסלי מסורתי- ראשון בארץ הקודש, לפחות מאז מסעות הצלב.

את הבירה ממלא בני, כנהוג, ישירות ממיכלי התסיסה במבשלות המקומיות המעולות שיש לנו בארץ- שריגים, מוסקו, מבשלת העם, שפירא ועוד.
הבירה עוברת לחביות הנירוסטה הקטנות, והן- לחדר האיחסון והקירור בפאב.
לאחר התייצבות הבירה מתקבלת בירה צלולה להפליא עם טיפטיפונת גז שמצליח בכל זאת להיווצר בחבית- ואז מגיע הרגע.
בני מנקב את החבית בעזרת הברז והפטיש, מוסיף נקב נוסף לכניסת אוויר- ואפשר להתחיל לשתות.
אז זהו, שעוד לא.
במקום למזוג את הבירה ישירות מהחבית, מתהדר הפאב במערכת מזיגה ייחודית הכוללת משאבה ידנית (ללא גז- כבר אמרנו) אשר שואבת את הבירה החמימה- קרירה אל הברזים המגניבים ביותר שתראו.
כמו זרם מקלחת- הבירה קולחת אל הכוסות (גם הן- במידות בריטיות מדויקות) במספר זרמים רב ובלחץ גבוה. דבר זה מאפשר ליצור ראש קצף יפהפה על אף היעדר הגיזוז.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

ככה, בטמפרטורת החדר, בלי גיזוז, ועם ראש קצף ריחני- אפשר לשתות ולשתות ולשתות ו… טוב, הבנתם כבר. תחזרו במונית.

מקווה שאתם כבר סקרנים, כי אני ממליץ מאוד לבוא לשתות בפאב הקטן שרק נפתח. גם אם לא ניסיתם קאסק אייל מעולם- אני בטוח שעד סוף הכוס תתאהבו.
רק תבואו שבעים- משום שכרגע התפריט מציע לנו פלטת גבינות או פלטת נקניקים לנשנוש.
כעת ניתן להזמין דרך בני פיצות (טעימות אבל לא מאוד גדולות) שמגיעות צ'יק צ'ק מהפיצרייה הסמוכה.

ומי שעדיין קצת חושש- יש גם בקבוקים רגילים וקרירים לכל דורש. פחדנים.

Benny's cask ale pub
ירושלים 46, כפר סבא

לרוויה, בהצלחה בני,

יוחאי.

ותודה לענבר פישר המקסימה על התמונות

8 תגובות לBenny's cask ale pub

  1. ליאור

    זה טעות להגיד שהבירה נמזגת ללא גיזוז. יש גיזוז שנוצר מהתסיסה של הבירה בחבית הקאסק.

    • דפנה

      כך בדיוק כתוב בכתבה. הנה הציטוט: "מתקבלת בירה צלולה להפליא עם טיפטיפונת גז שמצליח בכל זאת להיווצר בחבית" .
      כך שטעות בוודאי אין בה!

  2. ליאור

    ובאותה נימה כתוב ״ככה בטמפ׳ החדר בלי גיזוז״

    • בני

      אני מניח שהכוונה היא שללא תוספת הגז המאפיינת בירה מהחבית כמו שרואים ברוב הפאבים. כן, יש מעט גיזוז המתקבל מהתסיסה של הבירה.

  3. צדוק

    הכוונה היא לסלטיק (גלזגו)?
    לא לסלטיקס (בוסטון)

    • יוחאי מיטל

      ככה זה כשאוהבים בירה ולא אוהבים ספורט 🙂
      אני מניח שאתה צודק…

    • בני

      אכן. גלאזגו סלטיק.

  4. ענבר

    מקום כיפי וכתבה מצוינת

השאר תגובה