בירות החיטה- לאו דווקא כשמן כן הן. בירות חיטה יכילו לרוב תערובת חיטה ושעורה.
כמות הכשות בהן תהיה קטנה, והגיזוז וראש הקצף- גדולים ומורגשים.
לבירות החיטה מספר תתי סגנונות ומשפחות, וצורת ההכנה שלהן תשתנה בהתאם לסגנון.
שתי משפחות בולטות הן:
WitBier
הגרסה הבלגית לבירות החיטה, ראשיתה בימי הביניים.
הבלגים נוהגים להשתמש בחיטה לא מולתת, וכן להוסיף תבלינים שונים לבירה- זרעי כוסברה, קליפות תפוז…
משמעות השם- 'בירה לבנה'- משתקף נהדר במראה. הבירה בדרך כלל תתאפיין בגוון בהיר ועכור, חלבי.
WeissBier
משפחת בירות החיטה המגיעה מבוואריה, שם הסגנון נפוץ ביותר.
זה סגנון הבירה בו נמצא לעיתים כמויות גדולות יותר של חיטה מאשר של שעורה.
לבירות החיטה הגרמניות שמרים ייחודיים המקנים להם את הטעמים שתמיד טוענים לגביהן- בננה, ציפורן…
גם המשפחה הזו תתאפיין בראש קצף מכובד ובגיזוז גבוה, יחסית.