![](https://i0.wp.com/beerblog.co.il/wp-content/uploads/2012/09/carbonation.jpg?fit=205%2C294&ssl=1)
![](https://beerblog.co.il/wp-content/themes/beerblog/images/glossary-photo-plate.png?ver=1.0)
המצאות בועות פחמן דו- חמצני בבירה.
לעיתים הגז יהיה תוצר פליטה של השמרים בתהליך התסיסה (נכון לגבי בירות העוברות תסיסה שניה בבקבוק, ולחלק מהבירות אשר מבוקבקות מוגזות).
לעיתים נוספות הפחמן הדו- חמצני יוסף באופן מלאכותי לבירה על ידי דחיסתו ממיכלי גז.
הגיזוז יכול להופיע במגוון רחב של דרכים- החל מגודל הבועות, כמותן, כמה הן מורגשות, וההשפעה שלהן על ראש הקצף של הבירה.