אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

מבשלה: אפליגם בלגיה

מבשלת אפליגם הוקמה בעיירה בשם אפליגם, הממוקמת כ20 ק"מ מבריסל, עיר הבירה של בלגיה. בעיירה נמצא מנזר, הקרוי גם הוא בשם אפליגם, ובו ממוקמת מבשלת אפליגם. המנזר הוקם בערך בשנת 1062, ע"י מספר אבירים שעזבו את המלחמות ופנו לעבודת האל. במנזר הזה בישלו הנזירים בירה בערך מ1080, שאותה מייצרים לפי המבשלה באותו מתכון עד היום. עד המהפכה הצרפתית, היו הנזירים משלמים לעובדים מיוחדים שתפקידם היה לבשל את הבירה בעצמם. בזמן מלחמת העולם הראשונה הגרמנים כבשו את האיזור והנזירים אולצו להפסיק לבשל, אך לאחר המלחמה חזרו והקימו את המבשלה כמו שהיא נראית היום. במבשלה החליטו לבשל את הבירות בהתאם למתכון הישן והרגיל וכך להבטיח לחובבי הבירה את הטעם הישן של הבירה שבישלו אי שם בתחילת האלף.

המבשלה עצמה כיום ממוקמת בעיירה אופווייק (Opwijk), ושם היא יושבת מאז שנת 1935. במבשלה מייצרים מספר בירות נוספות, הכוללות את אופ-אייל, שהיא סוג של בירה ענברית כשותית (בתרגום חופשי), ואת סדרת הבירות מהמנזר פוסטל, שממוקם ליד הגבול עם הולנד.

השאר תגובה