![](https://i0.wp.com/beerblog.co.il/wp-content/uploads/2012/09/head.jpg?fit=205%2C294&ssl=1)
![](https://beerblog.co.il/wp-content/themes/beerblog/images/glossary-photo-plate.png?ver=1.0)
ראש הקצף של הבירה נוצר משחרור בועות הגז שבמשקה, ומורכב מכליאת הגז בנוזל (כמו בועות סבון). מרקמו ומשך הזמן שלוקח לו להתפרק תלויים במשתנים בבירה עצמה- חלבונים המגיעים מגרעיני הלתת, שמנים המגיעים מהכשות ועוד.
לראש הקצף חשיבות גבוהה בחווית השתיה של הבירה- משלב הנראות, דרך שיחרור ארומות ועד האטה של חימצון הבירה שבכוס.
לראש הקצף מקום של כבוד במסורת שתיית הבירה- גובהו, השרדותו לאורך זמן, דחיסותו ומרקמו, צבעו והארומה המשתחררת ממנו- לכולם הגדרות וציפיות…
אז בפעם הבאה שמוזגים לכם בירה- אל תתבאסו על ראש הקצף. אם כבר- תתבאסו במידה ולא יהיה אחד.