ראש הקצף של הבירה נוצר משחרור בועות הגז שבמשקה, ומורכב מכליאת הגז בנוזל (כמו בועות סבון). מרקמו ומשך הזמן שלוקח לו להתפרק תלויים במשתנים בבירה עצמה- חלבונים המגיעים מגרעיני הלתת, שמנים המגיעים מהכשות ועוד.
לראש הקצף חשיבות גבוהה בחווית השתיה של הבירה- משלב הנראות, דרך שיחרור ארומות ועד האטה של חימצון הבירה שבכוס.
לראש הקצף מקום של כבוד במסורת שתיית הבירה- גובהו, השרדותו לאורך זמן, דחיסותו ומרקמו, צבעו והארומה המשתחררת ממנו- לכולם הגדרות וציפיות…
אז בפעם הבאה שמוזגים לכם בירה- אל תתבאסו על ראש הקצף. אם כבר- תתבאסו במידה ולא יהיה אחד.