שפירא היא מבשלה ירושלמית שמייצרת כיום בירה בכמות מסחרית. המבשלה נוסדה בשנת 2011 בצורה רשמית, אבל הבירות בושלו בביתם בירושליים של שני אחים, דני ואיציק, הרבה קודם. מנהל המבשלה הוא איציק שפירא, והברומאסטר הוא יוחאי קודלר. כיום המבשלה יושבת באיזור התעשייה שורק, שבעמק האלה.
הציטוט הבא נלקח מהאתר של בירה שפירא (שנמצא עדיין בבנייה):
"הסיפור שלנו הוא על שני אחים ובירה אחת.
הוא קורה בירושלים.
הוא מתחיל במטבח הביתי עם קערות פלסטיק וצינורות מאולתרים, ונגמר במבשלה מאובזרת עם הציוד המתקדם ביותר בעולם.
באמצע היו לנו כמה מדליות בתחרות מבשלות ביתיות, התמחות ארוכה בארה"ב והמון תשוקה.
עכשיו יש לנו מבשלה ויש לנו בירה. בירה שפירא."
Pingback: BEERS 2017 | בירבלוג