מבשלת אלכסנדר הוקמה באוגוסט 2008, בפארק תעשיות עמק חפר ליד נחל אלכסנדר. יוזם הרעיון להקמת המבשלה הוא אורי שגיא, לשעבר טייס בחיל האוויר ומתעסק בבירה כתחביב זה 25 שנה. לאחר השירות החליט להפוך את התחביב למקצוע, והוא בעצם אחראי לטעמים השונים והמגוונים של אלכסנדר. אליו חברו אביאם סלע, גם הוא טייס בחיל האוויר ובנוסף חובב ואספן וויסקי, וגם המסעדנים יורם וארי ירזין. אל כל אלה הצטרף דן טאוב, שאחראי על הייצור השוטף. אלכסנדר מתגאה בכך שהיא מייצרת בירה ישראלית מעולה, שאינה עוברת סינון ופיסטור, מה ששומר עליה טריה ובעלת טעמים נהדרים.
Pingback: מתכוננים לשנת 2018 | בירבלוג