אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

Dark Bitter - מעושן זה כאן ישראל

פורסם ב מאת ניצן זיצר (3.5/5)


"No soldier can fight unless he is properly fed on beef and beer."

-John Churchill, First Duke of Marlborough

אין ברירה אלא להסכים עם הנאמר מלעיל, גם אם לא מדובר על חייל ותיק, אלא על סטודנט בהפסקת צהריים מפנקת במיוחד. אין רגעים יותר מלאי אושר בחייו של גבר מאשר אותם רגעים עם צלחת מלאה בשר איכותי (ויסלחו לי הטבעוניים והצמחונים), תפוחי אדמה, ובירה איכותית.

IMG_20131111_152319

כך נפתח הסיקור הזה, עם 2 סטייקים על הגריל, תפוחי אדמה בתנור, ובירה אחת, סלרה דארק ביטר, נמגזת לכוס.

יש לי ניסיון מצוין עם סלרה, הסמוקד סטאוט שלהם הוא אחד האהובים עלי (מחבית), במיוחד ליד בשר, וכשנדרש למצוא אדם שיכתוב את הסיקור עבור הבירה, קפצתי ממושבי ונרתמתי למשימה.

הדארק ביטר נמגזת לכוס בלי לעשות יותר מדי רעש, מקימה מעליה ראש קצף צפוף בצבע אוף-וויט, ומריחה מארומה מאלטית דומיננטית.

IMG_20131111_152907

השלוק הראשון, שבא אחרי נגיסה בנתח הבשר היושב מולי, משתלב מעולה עם טעמי המלח-פלפל-סטייק, והעישון של הבירה מורגש באופן מיידי. חוץ מהיותה מעושנת, ניתן לזהות בבירה מין עפיצות נעימה המלווה את העישון בצורה נהדרת, שלאחריה מגיעה מתיקות קרמלית לתתית המתחלפת בטעמי לוואי מתקתקים ונעימים לחיך. כל מה שתואר כאן נמשך לעניות דעתי, שניה וחצי, עד שמגיע הביס הבא, ואיתו השלוק הבא, שנעלם באותה מהירות שהגיע. טעם הלוואי של הבירה נשאר מילי-שניות ספורות, שאחריו מבקש החך עוד בירה, וגם עוד בשר. הגוף בבירה מורגש, עובדה שניכרת בבועות המתאמצות בדרכם למעלה, ועדיין, הבירה מרגישה קלילה לגמרי ביורדה בגרון. הבירה היא יחסית חד-גונית, אבל עושה את מה שהיא מנסה לעשות בצורה מעוררת השראה.

IMG_20131111_152614

אם תגיעו ליום העצמאות כאשר התלבטות בפניכם, לגבי זהות הבירה, נפתרה התלבטותכם, מעטות הבירות ש"זורמות" עם בשר בצורה כה אלגנטית (ביחד עם הסטאוט של סלרה, בקלובסקה, והדראק לאגר של ג'מס), וללא ספק זאת מן המשובחות בהן.

גם ללא בשר, זאת בירה שנהדרת לשתיה, יורדת בקלילות במורד הגרון, ובה האלכוהול לא מורגש לחלוטין. בנוסף, כמעט ולא מורגשת מרירות כשותית, אלא היא יותר מלווה את טעמי הלוואי המתקתקים באחרית הטעימה.

סה"כ זוהי בירה נהדרת לשתיה, הולכת מעולה עם בשר, ובעיקר, טעימה.

IMG_20131111_152626

לסיכום:

גוף -2.5 – הגוף בהחלט מורגש, וניכר במיוחד בבועות המתאמצות להגיע לאוויר הצח שמעליהן, אך עדיין, מרגישה קלילה להפליא.

גיזוז – 1.5 – יש עקצוץ בלשון, אך לא משהו שיגרום לכם ל"גרעפס בשר" כל כמה דקות.

כמות אלכוהול מורגשת- 0 – שום חמימות בגרון או סחרור בראש.

כשותיות – 1 – כמעט ואיננה שם, אלא רק בשביל ללוות את טעמי הלוואי המתקתקים.

ציון כללי – 3.5 – בירה נהדרת המתאימה במיוחד לבשר.

 

לרוויה,

ניצן.

מידע על הבירה

סוג: , , מבשלה: סלרהארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
קול 1, ציון ממוצע 3.00 (ציון שקול 67%)

השאר תגובה