אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

Oatmeal Stout של שפירא - חלקה כמו משי ישראל

פורסם ב מאת ניצן זיצר (3.5/5)

קצת רקע

עוד תוצאה של ביקורי התכופים לבירמרקט.  עשיתי לא מזמן קניה של שישית סטאוטים, והשפירא זכתה להיות הראשונה שמקבלת טעימה!

סגנון הבירה

הבירה היא בסגנון סטאוט, סגנון המאופיין ע"י טעמים קלויים של שוקולד וקפה. לבירה בסגנון אווטמיל סטאוט מוסיפים שיבולת שועל לשלב התירוש (תוספת שיבולת השועל מביאה לכך שיש יותר עמילנים וחלבונים בבירה, ולכן היא מרגישה יותר "מלאה" ו"חלקה"). הבירה מכילה 5.2% אלכוהול.

 

הבירה עצמה

הבירה נמזגת שחורה, עם ראש קצף גדול בצבע חום בהיר שנשאר לעמוד שניות ארוכות. לבירה ארומה חלשה של קלייה ובכללי היא נעדרת ארומה עוצמתית.  הבירה מרירה ומכילה טעמי קלייה שוקולדיים בעיקר, ותחושת הקפה שמורגשת בהרבה מאוד סטאוטים שאני שותה, פחות מורגשת כאן.  בשונה מהרבה סטואטים שאני מכיר, לאחר הלגימה, המרירות שמאפיינת את הסגנון לא נשארת להרבה זמן , אלא מפנה את מקומה למתיקות עדינה (שלפי מה שאני הבנתי מקריאה במקורות מהימנים, נובעת מהשימוש בשיבולת שועל) . בכלל , אפשר להגיד שהבירה היא בירה זמנית, 3 שניות אחרי כל שלוק, כבר שכחת ששתית אותה, פשוט בגלל שהטעמים נעלמים במהירות.  הבירה נורא זורמת בגרון ונורא כיף לשתות אותה ולא מרגישים בכלל בזמן השתיה. הייתי אומר שהיא בירת סשן טובה (session beer), אבל היא פשוט נגמרת מהר מדי. הבירה מאוד חלקה והיא פשוט תענוג לשתיה, אחת הבירות היותר נעימות ששתיתי. הבירה מוגזת במידה קלה-בינונית, והגיזוז עוזר לתחושת ההחלקה שהבירה מייצרת. הכשות אינה מורגשת, כנראה מוסרת ע"י המרירות של הקליה. לסיכום, אחת הבירות היותר כיפיות ששתיתי, רק חבל שבקטגוריה של טעם, היא מפגרת מאחורי סטאוטים הרבה יותר עמוקים.

 

מבחן הטעימה

גוף -3- בינוני-מלא אבל מחליק בגרון בצורה מדהימה.

גיזוז-2- תורם מאוד לחוויות השתיה.

כמות אלכוהול מורגשת -0.5- בכלל לא.

ציון כללי 3.5-  בירה נהדרת לצד בשר או אם סתם בא לכם בירה שיורדת טוב בגרון וכיף לשתות.

 

שלכם,

ניצן.

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: שפיראארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
5 קולות, ציון ממוצע 3.80 (ציון שקול 75%)

השאר תגובה