"בירה היא האינטיליגנציה הגרמנית" –פרידריך ניטשה-
לפני מספר שבועות ההורים שלי נסעו לאילת. משהו בין חופשה להשתלמות מהעבודה.
מתוך הכירות שטחית מאוד עם הבארים באיזור- הצעתי להם להדיר רגליהם משם. התוצאה הייתה שהם קנו לעצמם מספר בקבוקים, ומצאו פינת חמד להינות מהם.
אחד הבקבוקים האלו הגיע אלי- ביטבורגר פרימיום ביר, בירת פילזנר– שלא הכרתי לפני כן.
לאחר בירור קצר על הבירה באינטרנט- אני מופתע מאוד שלא שמעתי עליה קודם, ותולה את העניין בפרסום לא טוב לחו"ל.
על פי תיאור הבירה אמור לחכות לי איזה ג'יני בבקבוק: הבירה מיוצרת כבר כ-190 שנה, ומשנת 1975 מחזיקה בתואר הפרימיום פילס הנמכרת ביותר בגרמניה. הבירה מיוצרת, איך לא- בהתאמה לחוק הטוהר הבווארי, במבשלה "ירוקה" שאף זכתה בתואר בזכות שמירה על איכות הסביבה.
הבירה מיוצרת מהחומרים הטובים והטריים ביותר- שני זני שעורה "מובחרת" (לא יודע מה התנאים ל"מובחרת" אבל זה תמיד נשמע טוב) הגדלים בחבל שמפיין בצרפת, פרחי כשות טריים ולא מעובדים, ומי מעיין זכים הנשאבים דרך סינון של שכבת בזלת (האבן, כן? לא הבירה).
אחרי כל ההקדמה הזו- אני כבר מתרגש לטעום. אפילו שבדרך כלל אני מוצא בירות מסוג פילזנר לא מרגשות מספיק.
הבירה, בעלת 4.8% אלכוהול, נמזגת בקול תסיסה שנשמע מוכר מהפרסומות של קוקה קולה.
היא שקופה וצלולה מאוד, ומזכירה במראה משהו של מיץ תפוחים- בלונדיני-זהוב- קש. בהתאמה מושלמת מתלווה אליה ראש שמנמן וצפוף, אך לא ענק, שמסנוור בלובן שלו.
באוויר אפשר להרגיש ניחוח עדין מאוד של לתת וכשות. מין ריח 'קלאסי' של בירה, כשחושבים על בירה.
גם בפה- איזון מאוד טוב בין הטעם המאלטי המתקתק לבין המרירות והרעננות הכשותית.
ופה אני חושב שזו מילת המפתח של הבירה- רעננות. כלל המרכיבים שלה פשוט גורמים לה להיות משקה מרענן ביותר- הגוף הקליל והשתי מאוד, הגיזוז: קופצני אבל לא רב- ככה שלא מפריע לשתיה, הטעמים העדינים והמדוייקים, אחוז האלכוהול הממוצע והלא גבוה…
כל אלו גורמים לה להיות משקה שמתאים מאוד לאדם צמא, ולצריכה בכמויות גדולות.
גוף: 2. קליל מאוד.
גיזוז: 2.5. חד, קופצני, אבל לא צפוף בצורה שתפריע לשתות.
כמות אלכוהול מורגשת: 3. יש מודעות למשקה אלכוהולי, אבל לא משהו מיוחד בריח, בטעם או בתחושה.
כשותיות: 3.5. מרירות טובה ועדינה, ריח נעים מאוד.
ציון כללי- 3.5. יופי של פילזנר.
הבירה היא באמת בירה טובה. בירה ש'סגורה על עצמה' כבר הרבה מאוד שנים, ומרגישים את זה.
אני בטוח שבקיץ המתקרב כמה ליטרים שלה ימצאו את דרכם לקיבה שלי, בימים חמים. למרות שבדרך כלל פילזנרים לא מפילים אותי מהרגליים.
לרוויה!
יוחאי.
4 תגובות לביטבורגר פרימיום ביר