אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

אבשי חיטה - do the twist ישראל

פורסם ב מאת יוחאי מיטל (3/5)

"לבירה של אבשי יש טעם מעודן. כולם רוצים לטעום- מאילת מעד דן" מתוך עלון פרסומת של המבשלה.

אבשי הינה מבשלת בוטיק, או מבשלה ביתית (תלוי איך מסתכלים על זה) קטנה מהוד השרון. המבשלה קרויה על שמו של הבעלים- אבשלום בן צור.
לרוב, כששואלים אותי על בירות חיטה ישראליות, ההמלצות שלי ינטו לבזלת חיטה, והחיטה הבווארית של עמק האלה.
למה? כי בעיני אלו שתי בירות חיטה מסורתיות, ברמה גבוהה, שיתנו לשותה את תחושת החו"ל המבוקשת.
עכשיו אני מאמין שנכנסת לרשימת ההמלצות גם בירת החיטה של אבשי- כי היא אחרת. עם טוויסט.
ונכון, יש עוד בירות חיטה מיוחדות בארץ- כמו החיטה המחוצפת של רונן, אבל באופן שונה.
photo 2

אבשי חיטה מבושלת מ-50% לתת חיטה ו-50% לתת שעורה, ומתובלת בכוסברה (בדומה לבירת חיטה בלגית), ובפירות יער.
לבירה צבע כתמתם, בצקי ועכור- מראה קלאסי לבירת חיטה; קצת כהה יותר מווינשטפן המפורסמת.
הנוזל הצהבהב הזה מעוטר בראש קצף לבן, גדול ומרשים, אוורירי למדי. הראש הולך ונמוג אט אט, אך נשאר שם, ומלווה אותנו לאורך כל השתיה.
גם בראש הלבן, וגם בנוזל בצבע הכתום הבהיר, ניתן להבחין ברמז, במעין גוון עדין של וורדרדות. יכול להיות שאני קצת הוזה כי אני יודע שהבירה מתובלת בפירות יער. נבדוק בעתיד עם עוד בקבוק.

כמו קצף אמבט
כמו קצף אמבט

ריח הבירה מאלטי למדי, אך גם מתובל- רמזים לספייסיות עוקצנית וקצת דבש. 
הטעם- מתוק חמצמץ, כמצופה מבירת חיטה. גם בטעם אפשר לחוש באותה תיבוליות ספייסית- משהו דמוי ציפורן, וחיספוס שלא ממש זיהיתי- אולי מהכוסברה?
טעם עדין אך מורגש של פירות יער. מגניב מאוד, ומוסיף טוויסט מרגש וביתי. בנוי במינון מאוד טוב.
עם ניעור תחתית הבקבוק והוספת משקע השמרים- המתיקות, והספייסיות- מתגברות.
photo 4
הסיומת של הבירה מרירה קלות, יבשה, ונעלמת מהר יחסית, עם התפוגגות הגיזוז הבינוני והנעים מהפה. זה גם המקום היחיד שהרגשתי בו תחושה כלשהי של נוכחות כשותית- במרירות, בגזרת הארומה והטעם- שחקנים אחרים במגרש מקבלים במה משמעותית יותר. גם בתחום ההרגשה האלכוהולית אין נוכחות מרעישה, והאלכוהול שמהווה 5.3% מהבקבוק- לא ממש מורגש.

גוף: 2.5.
גיזוז: 2.
כמות אלכוהול מורגשת: 1.
כשותיות: 1.5.
ציון כללי: 3.

בקיצור- הבירה הזו מעניינת, בעיקר בשל טוויסט פירות היער שבה. אני מוצא את זה מאוד מרגש שתוספת כזו קטנה יכולה לעורר אופי שלם וחדש בכוס משקה.
בהחלט אמליץ עליה לחברים בקיץ המתקרב, וגם לכם אני ממליץ להצטייד בבקבוק ולטעום.

לרוויה,
יוחאי.

נ.ב
תחזרו רגע לתמונה של הקצף ותאמרו לי אם אתם רואים גוון וורדרד. היא לא ערוכה. נשבע.

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: אבשיארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
2 קולות, ציון ממוצע 3.00 (ציון שקול 65%)

השאר תגובה