אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

שש אחוז כפרה ישראל

פורסם ב מאת יוחאי מיטל (3.5/5)
סקירה זו נכתבה כחלק מהפוסט טעימת אורך- מבשלת הרצל.

"שש אחוז כפרה", שגם היא שואבת את שמה מהסלנג הירושלמי, הייתה השניה שטעמתי מהבירות של הרצל.
גם עם הבירה הזו, בדומה לדולצ'ה דה עסל, החליטו החבר'ה הטובים בהרצל ללכת על סגנון שלא מאוד נפוץ בקרב המבשלות הקטנות בישראל- English Mild.
השש אחוז היא גם הבירה החלשה ביותר של הרצל, מבחינת אלכוהול (6%, אם הצלחתם לפספס)! גם זה דבר שמייחד אותם בנוף- בירות חזקות. מאצ'ואיזם משהו? 😉
IMG_3936
צבע כתום כהה וחלוד וראש קצף ענק, הם מה שפגש אותי במזיגה של הבקבוק.
יחד איתם- ריח כשותי, עשבוני, קצת אביבי או צמחי או פרחוני או איך שלא תרצו להגדיר את זה. מרענן, בסופו של דבר. על הכיפאק.
והטעם- בדומה לדולצ'ה דה עסל- גם פה פוגשת אותנו מתיקות, אבל אחרת. בעיקר מתיקות לתתית (תחשבו על מאלטי- רק קצת יותר חלש) וביסקוויטית (תחשבו על בסקוויטים…. אז… כן).
וגם כאן- המרירות מגיעה לאזן את המתיקות, אך בצורה מורגשת יותר.

IMG_3933
אם בדולצ'ה דה עסל אמרתי שהגיזוז נראה חזק אך למעשה הוא רך ועדין- בשש אחוז כפרה הגיזוז באמת חזק מאוד, כמו של משקה קל מוגז, ובסך הכל מאוד מרענן.
הגיזוז החזק, יחד עם סיומת מתוקה וקצרה, והגוף הדיי קליל של הבירה- משאירים את הפה רענן ומחוייך.
וגם כאן- משקע השמרים שמן ורב.

גוף: 2.
גיזוז: 4.
כמות אלכוהול מורגשת: 3.
כשותיות: 2.5.
ציון כללי: 3.

מידע על הבירה

סוג: , מבשלה: הרצלארץ מוצא: שנת השקה: 2013
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
6 קולות, ציון ממוצע 3.50 (ציון שקול 70%)

השאר תגובה