אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

פאנקין אייל - בירה מפחידה ארה"ב

פורסם ב מאת ניצן זיצר (3.5/5)

 

“I strongly believe that the Reinheitsgebot is nothing more than a relatively modern form of art censorship.”

~סם קלגיון, הבעלים של  מבשלת דוגפיש הד.

קצת רקע

היה זה אחר הצהריים באחד מימי הסתיו הקודמים, באותה עת שודרה תוכנית בשם "ברו מסטרס" בערוץ דיסקברי. החלטתי לצפות. הפרק עסק בבישול הבירה פאנקין אייל (או בלעז Punkin Ale) של המבשלה הנועזת דוגפישהד (Dogfish Head). סוקרנתי איך אפשר להכניס לבירה בשר דלעת, קינמון, סוכר חום, ועדיין לשמור עליה כבירה עם טעם של בירה ולא מיץ דלעת או בירה בטעם של פיא דלעת. עברו שנתיים ארוכות מאז, והנה על שולחני עומדת כוס, מלאה עד הקצה בבירה, בואו נתחיל.

 


סגנון הבירה
הבירה היא בסגנון אייל חום, המבושל עם דלעת וסוכר חום. הבירה מכילה 7% אלכוהול והיא בירה נהדרת לימי החורף הקרים. הבירה בושלה כבירה ביתית לתחרות הנקראת Punkin' Chunkin' המתקיימת קרוב למושב המבשלה כיום, שם זכתה במקום הראשון.

הבירה עצמה

אמרו לי פעם חוש הריח הוא מרכיב עיקרי בחוש הטעם שלנו. החלטתי שבשביל בירה כל כך מיוחדת, אני אתאמץ לראות מה אפשר להריח אפילו לפני השלוק הראשון. דלעת, סוכר חום, מתיקות קינמונית, הכל נמצא שם, ועכשיו לטעם.

הבירה, למרות היותה בראון אייל, נוטה יותר לכיוון הכתום/קרמל מאשר חום אבל הצבע שלה מתאים בדיוק לתקופת השנה בה אמורים לשתות אותה, בסתיו, כשהעלים כתומים, בדיוק כמו הבירה. הטעם המיידי שחשים בבירה הוא סוכר חום, מין טעם קרמלי כזה, כמו סוכר דמררה, ואז מגיעה הדלעת. וכשהיא מגיעה, אז היא מגיעה במלוא עוצמתה. הגדולה של הבירה הזאת אמנם, היא שהדלעת לא משתלטת על הבירה אלא מעצימה את הטעמים שלה. הדגשים המתוקים של הדלעת מעניקים לבירה רבדים שלא מצאתי בהמון בירות, וטעם הלוואי שלה הוא טעים להפליא. טעם הלוואי נע בין דלעת לסוכר חום ומסתיים במתיקות עדינה שדורשת עוד שלוק. ככל ששותים יותר ככה יותר ויותר מרגישים את טעמי הדלעת,  ופחות ופחות את טעמי הקינמון והסוכר שאופיינו בתחילת השתיה. הבירה נעימה לשתיה , במיוחד בחדר חמים מתחת לפוך, ואחוז האלכוהול הגבוהה בהחלט עוזר להרדם. הבירה מוגזת בצורה בינונית פלוס, ושבעת אחוזי האלכוהול כמעט ואינם מורגשים, עד שנוחתת עליכם עייפות. יש טיפה מרירות כשותית , אבל היא נעלמת מאחורי הטעמים הדלעתיים והסוכריים שהבירה מייצרת. סה"כ הבירה היא בירה נהדרת לשתיה במזג אוויר קריר ולא מסביר פנים , ואם אתם מצליחים לשים עליה את היד, אתם תהנו ממנה מאוד.

מבחן הטעימה

גוף- 2- הבירה קלילה יחסית, ויורדת טוב בגרון.

גיזוז -3- מורגש מאוד, לא מפריע לבירה, יכול להיות מעצבן לקראת הסוף.

כמות אלכוהול מורגשת -2- בירה שמייצרת עייפות, לפעמים מורגשת תחושת חמימות אחרי כמה שלוקים.

כשותיות -2- מתחילה לאט ומתגברת לקראת הסוף, כשטעמים הדלעתיים כבר לא יכולים לכסות אותה.

ציון כללי-3.5- הבירה היא בירה טובה ליום סגריר ,ומיוחדת ביותר, כל אחד שאוהב בירות צריך לטעום אותה.

 

שלכם,

ניצן.

מידע על הבירה

סוג: , מבשלה: Dogfish Headארץ מוצא:
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
קול 1, ציון ממוצע 5.00 (ציון שקול 87%)

2 תגובות לפאנקין אייל

  1. ליאור

    איפה השגת את הבירה הנ"ל???

    • ניצן זיצר

      למזלי היו לי קרובים שהגיחו לטיול בארה"ב אז ביקשתי ממש יפה 🙂

השאר תגובה