אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

עומר בוק - מעז יצא מתוק? ישראל

פורסם ב מאת ניצן זיצר (2/5)

אני מתחיל לאהוב את הטרנד הזה שמתפתח שמבשלות עם ליין דיי קבוע של בירות מוציאות מדי פעם בירות חדשות (או עונתיות).

זה קורה כל חורף עם מבול הבירות החורפיות (ווינטר ג'ק של שפירא, עוג של מבשלת הגולן, חריטון של נגב, סאיזון של גליל וכו'), אבל שנקבל שתי בירות חדשות של נגב תוך חצי שנה? על זה לא הימרתי.

IMG_20130719_004200

אז הנה באה אלינו נגב עומר, מעוטרת בשיבולים ועז אחת בודדה בשדה, מכילה 6% אלכוהול, וההפתעה הגדולה באמת,

היא לאגר. (ויותר ספציפית, מאיבוק)
IMG_20130719_004106

זה תמיד מפתיע כשמבשלה שידועה בזכות האיילים שלה מתחילה לבשל לאגר אחרי שנים שהיא בישלה רק איילים, והתוצאה?

הבירה נמזגת עם ראש קצף דליל שנעלם במהרה, ובמהירות עוטפות את הכוס בועות, שגורמות לעומר בוק להראות כמו זיווג מוצלח בין קולה וספרייט. לבירה ארומה מאוד לתתית (זאת מילה בכלל?) וקרמלית, ואכן, הקרמל נמשך גם אל תוך השלוק הראשון.

IMG_20130719_004336 הבירה, כפי שהתוודעתי במזיגה,  מוגזת ברמה יחסית גבוהה (יותר ממה ששותה איילים כמוני רגיל) , ובאמת מזכירה בגיזוז שלה משקאות מתוקים. הבירה קלילה מאוד, ואלמלא הגרעפסים התכופים שהיא גורמת, היא יורדת בצורה קלילה בגרון. קיימת איזשהי חמאתיות בטעם,  שלאחר כמה שלוקים נהיית מורגשת יותר ויותר וממש גורעת מחווית השתיה. כפי שציינתי קודם, עיקר הטעמים הבולטים הם קרמל , ומרירות כשותית שלוקחת תפקיד משני. הבירה דיי שטחית בסופו של דבר, והטעם נעלם כליל תוך כמה שניות, עם טעם לוואי מריר , לא נעים במיוחד. ניתן להרגיש התחממות גרונית כתוצאה מהאלכוהול, אבל אין נוכחות גדולה של אלכוהול שגורעת מהבירה.

בסה"כ הבירה היא בירה נחמדה, אם כי מאוד חד גונית (לעניות דעתי), בגוון של קרמל.

לצערי, העומר היא כנראה בירת הנגב הראשונה, שאני לא יכול להגיד עליה שהיא מעולה, היא סבירה, אבל לא יותר מזה, ומנגב, אני מצפה ליותר.

IMG_20130719_004117

גוף- 2- קלילה יחסית ומחליקה בגרון (רוב הזמן).

גיזוז- 4- מעל הממוצע.

כמות אלכוהול מורגשת -1.5- שאר הטעמים מכסים.

כשותיות-2- קיימת נוכחות , אבל לא חזקה במיוחד.

ציון כללי -2- מנגב אני מצפה ליותר.

לרוויה,

ניצן.

מידע על הבירה

סוג: , מבשלה: מבשלת הנגבארץ מוצא: שנת השקה: 2013
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
2 קולות, ציון ממוצע 3.50 (ציון שקול 71%)

2 תגובות לעומר בוק

  1. DSG

    הבועות שעוטפות את הכוס הן לא אשמת הבירה, הכוס פשוט לא נקייה מספיק כנראה. למעשה, בועות כאלה הן אינדיקציה טובה לרמת הניקיון של הכוסות שאתה שותה מהן.

    • יוחאי מיטל

      היי DSG.
      מה שאתה אומר הוא כמובן נכון מאוד: בועות נוצרות, בדומה לגבישים, סביב גרעין. הן חייבות אתר התהוות כדי לגדול סביבו.
      אתרים כאלה נמצאים באופן טבעי על גבי כל חומר, וכשעל גבי הכוס ישנם לכלוכים או שומנים- הם מהווים אתר התהוות גדול סביבו נוצרות בועות רבות (מה שגם פוגע בסופו של דבר בהנאה מהבירה, כי הגז "מתבזבז" ממנה מהר).
      על הרעיון הזה משחקות כל הכוסות עם החריטה בתחתיתן (כדוגמת דובל) – כך הן שומרות על זרם בועות שמזין את ראש הקצף.

      אתמול שתיתי את העומר בוק, וכמו תמיד- הקפדתי לשטוף היטב את הכוס לפני המזיגה. גם אני וגם בני המשפחה מסכימים עם העובדה שהיא מגוזזת הרבה יותר ממה שאנחנו רגילים אליו בבית. משהו כמו סודה סטרים על מס' 2 🙂
      שתית את הבירה?
      מה דעתך?

השאר תגובה