אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

ג'מס דארק לאגר - הקבנוס כלול במחיר? ישראל

פורסם ב מאת רן פיינשטיין (3/5)

"בירה היא ההוכחה שאלוהים אוהב אותנו ורוצה שנהיה מאושרים" (בנג'מין פרנקלין)

רקע:

על מבשלת ג'מס תוכלו לקרוא בכתבה הקודמת שלנו על הבירה ג'מס 88 שיוחאי כתב.

סגנון הבירה:

הבירה היא בירת לאגר גרמנית.

משמעות המילה לאגר בגרמנית היא לאחסן. בירות הלאגר מתאפיינות בתסיסה תחתית, בתנאי קירור. הבירות המיוצרות מהסתעפויות משפחת הלאגר מהוות את מרבית הבירות המיוצרות בעולם. בירה מרירה יותר מהאייל, ונחשבת למרווה יותר. (נלקחת ממילון המושגים).

הבירה עצמה:

בלגימה הראשונה שלקחתי ישר נזכרתי בטעם הקבנוס שאני אוכל בפעילויות. השאלה שעלתה לי היא המצחיקה מן הפרסומת "אוהבים נקניקיות?" לאחר הלגימה הרגשתי בפה טעם מר עם נגיעות בשר מעושן, וככל שהמשכתי לשתות הטעם נשאר זהה. הטעם שלה מעניין ללא כל ספק אך הוא בעיקר לאוהבי בשר, הבירה יושבת טוב ליד מאכלי בשר כבדים כמו סטייק או המבורגר. צבע הבירה כהה כמו השם שלה, דארק לאגר, וצלול מאוד, בניגוד להרבה מאוד בירות בוטיק ישראליות (איילים) שהן לא מסוננות, הבירה הזו, כמו רוב הלאגרים מסוננת. הבירה עצמה בעלת 5.3 אחוז אלכוהול ומומלצת להגשה בטמפ' 5-8 מעלות. בטמפ' הזו מרגישים את כל הטעמים של הלאגר. המבשלה אומרת שהבירה מלווה בטעמי קרמל קלים, מרגישים אותם רק אחרי כמה דקות שהבירה בפה והלגימות מוחקות את הטעם מהפה. ראש הקצף הגדול שנוצר במזיגה שומר על טעמה של הבירה והקצף טעים גם כן הוא, בדיוק כמו בלאגרים שטעמנו (לדוגמה גולדסטאר).

ג׳מס דארק לאגר

בשורה תחתונה- בירה חביבה מאוד בעלת טעם בשרני מאוד, מומלצת לשתייה בקרבת בשר משובח .

מבחן הטעימה:

קלילות- 5, בירה לא קלילה אך לא כבדה, מקום טוב באמצע כמו שאומרים.

רמת תסיסה- 8 בירה בעלות רמת תסיסה גבוהה מהרגיל ולא כולם יתחברו אליה.

אלכוהול: 5 , מרגישים אותו, יודעים שהוא שם, וטוב שכך.

בסך הכל הבירה קיבלה ממני ציון 6.5, בירה נחמדה מאוד ואם יציעו לי אותה בהחלט שאני אקח ואשתה.

גולדסטאר או ג'מס דארק לאגר? הדארק לאגר שלי, זה גולדסטאר.

שלכם,

רן

מידע על הבירה

סוג: מבשלה: ג'מסארץ מוצא: יצרן: Jem's Beer Factory
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
3 קולות, ציון ממוצע 4.00 (ציון שקול 78%)

השאר תגובה