"יין ישמח לבב אנוש אך בירה פי שלוש"- משפט מקומי
קצת רקע:
הבירת בלאנש דה בריסל היא בירת ממבשלת לפבר אשר ממוקמת בעמק הסן שבבלגיה.
המבשלה הוקמה בשנת 1876.
המבשלה מייצרת סגנונות רבים של בירה החל מבירת פירות, חיטה ואפילו בירת IPA. (אינדיה פייל אייל)
בירה בעלת 4.5 אחוז אלכוהול.
סגנון הבירה
בירת חיטה בסגנון בלגי, המתאפיינת בעירוב של לתת חיטה ושעורה ובישול ביחד עם זרעי כוסברה ותבלינים נוספים. (בירה נוספת בסגנון היא הוגרדן אשר נכתב עליה בבלוג בעבר).
הבירה עצמה לא מסוננת ורואים זאת בצבע העכור , אך המאוד חלש שלה. הבירה בעלת צבע זהוב חלש מאוד וזה מוריד מההרגשה שבאמת שותים בירה.
הבירה עצמה:
כבר בתחיל השתיה מבינים שזו בירת חיטה קלאסית- היא בעלת גוף קליל ביותר, וראש קצף לבן שנעלם במהירות. בהתחלה מריחים ומרגישים במיוחד את הטעם המתוק שלה וזה מכיוון שלבירה הזאת מוסיפים סוכר ולכן היא מתוקה ממש. ההחלקה שלה בגרון מצויינת ויורדת בקלות ומשאירה טעם לוואי מתקתק שאכן משאיר אותכם צמאים לעוד לגימה. מכיוון שהבירה כל כך קלילה כמות הקלוריות שלה למאה מ"ל משקה הוא רק 25 קלוריות, בניגוד לרוב הבירות האחרות הקיימות בשוק ,אשר כמות הקלוריות שלהם הוא מעל חמישים.("בירה זה בעצם לחם נוזלי" נהוג לשמוע בקרב הרבה אנשים).
בסיום השתיה נשאר טעם נהדר של בירת חיטה קלאסית אשר גורם לרצות לקחת עוד מן המשקה.
לסיכום:
קלילות: 9, בירה קלילה ממש ומחליקה בגרון באופן שניתן לשתות עוד ועוד.
רמת תסיסה: 3, בירה עם מעט מאוד גזים.
אלכוהול מורגש: 1, אין בכלל טעם של אלכוהול, מיץ טעים שאפשר לשתות עוד ועוד.
ציון כללי: 7
בגדול יצאתי גבר שמח שביד שלו יש אחלה של בירה, אשר מתאימה לימות הקיץ החמים שיש לנו בארץ. בגלל הקלילות שלה תוכלו לשתות מן הבירה הזאת כמה שרק תרצו, ואפילו לא תרגישו זאת.
זה או גולדסטאר? אם כל הכבוד לגולדסטאר שהיא בירה חביבה עלי מאוד, כאשר יהיה לי חם ואני ארצה להתרענן, זאני אקח בלאנש דה בריסל.
שלכם, כאן תמיד,
רן