אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

אש - בירה מהגהנום ישראל

פורסם ב מאת ניצן זיצר (2.5/5)

"וְנִשְׁפַּטְתִּי אִתּוֹ בְּדֶבֶר וּבְדָם וְגֶשֶׁם שׁוֹטֵף וְאַבְנֵי אֶלְגָּבִישׁ אֵשׁ וְגָפְרִית אַמְטִיר עָלָיו וְעַל אֲגַפָּיו וְעַל עַמִּים רַבִּים אֲשֶׁר אִתּוֹ." ~יחזקאל לח , מלחמת גוג ומגוג

 

קצת רקע

בעודי יושב כאן וכותב את הסיקור הזה, לוח השנה מראה 21.12.2012, הלא- הוא סוף העולם. ואין בירה מתאימה יותר לסיקור סוף העולם מבירה בשם אש.

סגנון הבירה

הבירה היא בירה בהירה המתובלת בצ'ילי חריף. הבירה מכילה 4.7%. קשה נורא לסגנן את הבירה הזאת, כי, טוב אתם מבינים, זאת בירה עם צ'ילי בתוכה.

DSCN0560

הבירה עצמה

הבירה נמזגת עם צבע כתמתם וראש קצף יציב שנעלם במהרה. כמו הרבה בירות של הדובים, הבירה בעלת ארומה כשותית נהדרת ורק עושה חשק לשתות, אז שתיתי (א"ש). אני אנסה לתאר את חווית השתיה כפי שהיא עברה בגרוני.

טעמים כשותיים, מתקתק מעט, חריף, חריף, חריף מאוד, שורף לי בגרון, מרירות כשותית מלווה בלהבות מרקדות.

זאת בירה שקשה לתיאור, אבל מסתכם למילה אחת, חריף. לאחר שהגרון שלכם יעלה באש, נשאר מן טעם לוואי מריר (לא מהסוג שאני אוהב) ודורש עוד לגימה. בינתיים הגרון הספיק לשכוח את החריכה שעברה עליו, והמרירות משתלטת, דורשת עוד לגימה. זוכרים בל"ג בעומר ביסודי, שאמרו לנו לא לזרוק אש למדורה, ואז זרקנו כל דבר דליק שיכולנו לחשוב עליו? אז לא רק שלא כדאי להוסיף שמן למדורה, לא כדאי להוסיף בירה למדורה. כי מה שמתחיל כחוויה מעניינת לכל הדעות הופך למטר של אש וגופרית (הישר מהתנ"ך) בתוך הפה, ממש מלחמת גוג ומגוג, או סדום ועמורה. בזמן כתיבת הסיקור לא נכח נציב מלח (בצורת בייגלה) ע"מ להעביר את טעמי השריפה בפיכם, והגרון נשאר בוער.  הגיזוז עצמו עדין ועוזר בעיקר ללבן את האש (אומנם בדר"כ אש צריכה חמצן ע"י להתפשט ולהתקיים, אבל נראה שגם עם מעט גיזוז היא יכולה להמטיר אש וגופרית כמו וסוביוס על פומפיי). הכשותיות, כמו כל בירה של הדובים , מורגשת באופן חזק בארומה , ולפני שהאש שורפת את בלוטות הטעם , היא מורגשת היטב. האלכוהול אינו מורגש *(יהיה מצחיק אם ידליקו כוס של "אש" וישתו אותה בעודה בוערת) בעיקר תודות לשריפה המתחוללת בפה. בסה"כ בירה מעניינת, ושווה טעימה.
DSCN0572

מבחן הטעימה

גוף-1.5- קלילה למדי, קל לשתות (למרות אובדן התחושה בלשון אחרי כמה שלוקים).

גיזוז-1- עדין מאוד, מלווה את הבירה בצורה נעימה.

כמות אלכוהול מורגשת- ראו הערה *.

כשותיות -2.5- מורגשת בהתחלה אבל דיי מהר נעלמת לטובת בליצקריג על בלוטות הטעם.

ציון כללי -2.5 – בירת קונספט מעניינת לחלוטין, יותר מעניינת כניסוי מאשר לשתיה רבתי, אבל חובבי חריף ימותו עליה (מצד שני אתם יכולים גם לשתות טבסקו).

DSCN0567

 

שלכם,

ועדיין חי,

ניצן.

 

נ.ב

לאחר שתיית הבירה מורגשת תחושת צרבת למשך כמה שעות…קחו בחשבון.

 

מידע על הבירה

סוג: , מבשלה: הדוביםארץ מוצא: יצרן: מבשלת העםשנת השקה: 2012
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
2 קולות, ציון ממוצע 2.50 (ציון שקול 58%)

3 תגובות לאש

  1. ליאור

    וואי טוב שלא הגזמת לגבי החריפות.
    יצא לי לשתות את הבירה הזאת פעמיים – באירוע ההשקה שלה בביר מרקט ואחרי כמה שבועות בבית.
    בפעם הראשונה ששתיתי אותה מאוד נהנתי מהטעם של הבירה עצמה, החריפות הייתה באמת טוויסט נחמד שהיה די מבדר, זה הרגיש לי כאילו אני שותה בירה אחרי ארוחה מטובלת היטב.
    בפעם השניה ששתיתי אותה כמעט כבר לא הורגשה חריפות והייתי צריך לחפש אותה, אבל עדיין מאוד אהבתי את הטעם של הפייל אייל ואת האורמה של הכשות.

    • יוחאי מיטל

      שתיתי את האש גם השבוע. בתור חובב חריף- היא לא הייתה לי חריפה בצורה מעוררת פליאה. קצת צריבה במורד גרון, טעם מתובל… בירה מעניינת בסופו של דבר, אבל ציפיתי למשהו שיפיל אותי. גם לצ'ה דל דיאבלו של הדאנסינג קאמל לא הייתה לי חריפה מספיק.

  2. ניצן זיצר

    ליאור זה משהו שהוא אובייקטיבי, לי אישית זה היה חריף לפחות כמו טבסקו. אני מאוד אוהב את הבירות הכשותיות של הדובים, ובאמת גם דיברתי על הארומה הכשותית הנהדרת שיש בבירה הזאת והטעמים הכשותיות בהתחלה, אבל החריפות, לפחות בטעימה שלי, השתלטה לגמרי על הכל.
    We'll agree to disgree, תודה על התגובה!

השאר תגובה