אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

למביק

בירת חיטה בלגית – לא מה שחשבתם.
מקור הסגנון בעמק הסן/זן/Senne המקיף את בריסל, והבירות מבושלות במסורות עתיקות על ידי מבשלות בודדות שמספרן אף הולך וקטן.
בירת חיטה זו מותססת באופן ייחודי בתסיסת פרא – על ידי חשיפה של התירוש לאוויר הפתוח וצ'אנס שווה לכל השמרים והבקטריות המאפיינים את סביבת המבשלה.
מדובר על בירות חמוצות, קצת פאנקיות, אשר משתמשות באלמנט הזה לאיזון מתיקות הלתת, במקום מרירות.
באופן מסורתי מוגשת לא מוגזת בבריסל וסביבתה. ללמביק, כמו לבירות חמוצות ומיושנות אחרות כגון פלנדרס רד – נהוג לבצע בלנדינג של בירות מבוגרות וצעירות.
בלנד זה, של למביקים שני שנה, שנתיים ושלוש – נקרא "גז" ("Gueze") יחד עם זאת – ניתן גם למצוא גרסאות נקיות, (Straight lambic) אשר אינן מעורבבות ומייצגות באמת את האופי של המבשלה. גרסאות אלו, שלרוב נמזגות צעירות (כמה חודשים) גם יהיו פחות מורכבות ומעניינות, היות והאופי הפאנקי שמגיע משמרי הברט מתפתח רק בחלוף הזמן. כיום מדובר על סגנון ומסורת ההולכים ונעלמים, היות וחלק מהמבשלות (שמספרן קטן גם ככה) ממתיקות את התוצר הסופי על מנת להנגיש אותו לקהל צרכנים ונתח שוק רחבים יותר.

ABV 5% – 6.5%