סגנון בירה גרמני, מאוזן היטב, מריר ומאלטי, נקי, חלק וענברי.
מדובר על סגנון מאוד ייחודי המשלב מאפייני תסיסה גם של אייל וגם של לאגר (תסיסה עליונה חמה ותסיסה תחתית קרה).
תהליך הלאגרינג מפיק בירה צלולה, רכה ונקייה יותר ממה שמאפיין לרוב בירות אייל.
מולדתו של הסגנון בדיסלדורף, גרמניה; ומשמעותו ("אלט") היא "ישן" או "ותיק", כשהכוונה היא לשיטת ההתססה של בירות אייל המשמשת בסגנון זה, שהיא ותיקה יותר משיטות ההתססה של הלאגר.
ABV 4.3% – 5.5%