פריחת מבשלות הבוטיק בארה"ב, ובירות הקראפט שהחלו להסתובב בשוק, וביקור במבשלת בוטיק קטנה- כל אלה גרמו לדן ווירבק, חובב נלהב שחיפש עניין נוסף בחיים- להתחיל לבשל בירה בעצמו, בשנת 1993, בעצת אשתו סו.
שנתיים מאוחר יותר הפך דן את המבשלה לחברה לגיטימית.
בתחילה הייתה התוכנית לבשל את טעמי המיקרוברו הפופולארים והפשוטים- פייל אייל, ESB..
בשנת 1997 בישל דן את 'הבירה הגדולה' הראשונה- אימפיריאל סטאוט עם פטל. בירה זו, שבלטה בנוף מלא פייל איילים- הייתה יריית הפתיחה להתעניינות הציבור במבשלה.
משם התחיל לבשל דן בירות גדולות, חזקות ועשירות- ולא הביט אחורה.