ויינשטפן נחשבת למבשלה העתיקה בעולם אשר מוכרת בירה באופן סדיר כבר משנת 1040. זו הייתה השנה בה קיבלה המבשלה רישיון, לאחר כמעט 300 שנה של ייצור.
רבים לא יודעים אך המבשלה התחלה כמבשלת מנזר והתפתחה ב-1803 למבשלה בפיקוח חילוני, בבוואריה, גרמניה.
המבשלה עברה לאורך ההיסטוריה תלאות רבות: שריפות (לא אחת. ארבע.), רעידות אדמה, ביזה והרס על ידי צבאות, ובסוף מלחמת העולם השניה- בעלות משותפת של צבא ארה"ב. איך בכל זאת הם הגיעו למילר לייט? תעלומה.
ישראלים רבים חושבים שהמבשלה מייצרת רק את הבירה הקלאסית שלה שנמצאת כמעט בכל פאב בארץ וכעת גם בבקבוקים: בירת הHefe-weissbier , אך המבשלה מייצרת כ-12 סוגים שונים של בירה: 6 בירות חיטה ו-6 בירות לאגר.