בירה גולדה הינה מותג הבירה של השף ניר דגן.
ניר מתמחה בהכנת בשרים ובמטבח הלטיני, והוא בעל קייטרינג הבוטיק ״גריל מאסטר״.
לאחר תקופת הבישול הביתי, העביר ניר את בישול הבירה לייצור מסחרי במבשלת העם.
לאחר תקופת היעדרות ארוכה מהמדפים- חזרו בירות גולדה להיצע.
מתוך סקרנות קולינרית, נרשם ניר לפני כחמש שנים לקורס הכנת בירה ביתית של beer&beyond.
לאחר שנדבק בחיידק, עבר ניר את הקורסים המקבילים בשוק- של בירדי ושל דני נילסן דאז (היום- סיידרית באסטר׳ס), והחל לפתח וללטש את מתכוניו.
את בישול הבירה העביר ניר מהמטבח הביתי למיקום חיצוני, שם גם עסק בעישון בשרים ושלל מעללים קולינריים.
נפחי הבישול גדלו ואף הפכו לחצי מסחריים באירועי בירה ובשר אותם אירגן (עוד על כך- בבלוג ״מבשלת הבירה הביתית שלי״ של דגן בר אילן״).
לכשהוקמה מבשלת העם בשנת 2011, היה ניר אחד התומכים ונמנה על לקוחותיה הראשונים. כך הוציא את מותג הבירה ״גולדה- בירה ישראלית חזקה״ לשוק המסחרי.