לאחרונה החלה מבשלת טמפו אשר מבשלת את הבירה גודלסטאר להכין משהו חדש, משהו יותר "ביתי"- ולכן היא התחילה לבשל את הבירה ובסוף לא לסנן אותה אלה לבקבק אותה ללא סינון (סינון זה חלק מהתהליך שבו מוציאים מהבירה את כל המוצקים, דבר אשר משנה את טעם הבירה).
הבירה היא בירת לאגר כהה מעוננת אשר בסוף תהליך הבישול מבקבקים אותה ללא סינון ולכן בתחתית הבקבוק ניתן לראות שאריות שמרים. לפי הכתוב על הבקבוק, רצוי להפוך את הבירה בעדינות על מנת לתת לשמרים להתערבב במשקה עצמו.
סוף סוף הבירה הגיעה אל הסופר, ומכיוון שאני חוזר פעם בשבועיים הביתה- התעכבתי קצת בכתיבת הסיקור.
בסופר היה דוכן טעימות. טעמתי. נהנתי. קניתי שישיה. כבר באותו יום שתיתי שליש בארוחה ועוד ליטר מהחבית. הרבה קלוריות- אבל שווה את זה.
לקחתי שלוק- הטעם היה מוכר, אך שונה מהרגיל. מדובר בבירה מעוננת ולא צלולה אך זה לא פוסל אותה.
עוד לגימה והגרון מתחיל להתרגל לטעם האהוב של גולדסטאר אך עם טוויסט. מדובר באותו בירת לאגר כהה האהובה על כולנו אך יותר בטעם של בית וזה מה שגרם לי לאוהב אותה מאוד.
אני ושאר חברי בירבלוג גם מבשלים בבית, ולכן בזמן האחרון אני מאוד אוהב בירות בוטיק איכותיות, ופה נכנסת לתמונה הגולדסטאר לא מסוננת, היא אכן כזו.
טעמה המאוד בוטיקי (בניגוד לפס הייצור הרחב שלה) נותן תחושה שהמבשלה מכינה את הבירה במיוחד לחובבי בירות הבוטיק- ויש לא מעט כאלה.
המרירות של הגולדסטאר הרגילה לא מופיעה פה והמרירות בבירה הזו היא נמוכה יותר. בירה מאוד קלה, לכן היא מאוד מומלצת מבחינתי לעונת הקיץ הבאה עלינו לטובה. מבחינת הגיזוז היא נהדרת, גיזוז נמוך יותר מאשר הגולדסטאר הרגילה.
גוף- 3, לא כבד ולא קל, בהחלט יושב טוב באמצע
גיזוז- 2.5, עידן יותר מהגולדסטאר הרגיל.
כשותיות-1, לא מורגשת מרירות חריפה.
ציון כללי- 3.5- בירה נהדרת לקיץ שבא עלינו לטובה לאחר עונת החורף שהתארכה מאוד השנה.
שלכם, רן