
מבשלה-anchor brewing.
מאיפה בעולם- סן פרנסיסקו- ארה"ב.
כשות אהובה- נלסון סובין. כשות ניו זילנדית נדירה, קרויה על שם יין הסוביניון. אחד מסוגי הכשות המבוקשים בעולם- ובצדק.
בתחילה- השתמשו בכשות הזו גם בגרין של אלכסנדר, אך היא הוחלפה. אוף. (עדכון: מדובר בהשערה. אין לנו את המתכון. עדיין.)
יופי–אם כבר החלטנו להשתמש בבירה זו בכשות שמזכירה סוביניון- אז למה לא ללכת על מראה של יין לבן? כמעט ללא ראש, ללא גיזוז נראה לעין, ועוד במזיגה לכוס של יקב הרי גליל- אפשר להתבלבל בהחלט.
אופי- נתחיל בלומר בפה מלא (בבירה, הלוואי) שזו הייתה הבירה האהובה עליי מכולן. נמשיך בלומר שאם מתגלגל לידיכם בקבוק אתם מתבקשים לא לפתוח אותו, ולתת לי אותו במתנה. הבירה עונתית ומאוד מוגבלת לתקופת יולי- נובמבר.
מעבר למראה המעניין והשונה שלה, לבירה יש את אחד הניחוחות הכי מורכבים ומעניינים שיצא לי להתקל בהם. הריח הייני- פסיפלורי- בשמי הזה משכר. ריח קייצי, מעט חמצמץ, ומרענן מאוד. פשוט כובש.
בירה קלה מאוד לשתיה, שבשום אופן לא מרגישים בה אלכוהול (5.9%). טעם מתקתק דבשי, וחמצמץ.
השם של הבירה גם הוא בעל משמעות, ומופיע רבות בספרות האנגלית העתיקה כתיאורה של בירה מוצלחת ומשובחת. אכן כן.