עוג אייל קייצי היא הבירה השלישית מסדרת עוג- הבירות העונתיות של מבשלת הגולן.
היא גם העוג השניה שמסוקרת כאן, אחרי העוג החורפית.
היא גם העוג השניה שמסוקרת כאן, אחרי העוג החורפית.
הבירה היא מסגנון IPA, כנראה כחלק מאופנת ה-IPA שמתבססת לה בארץ.
הבירות שמיוצרות על ידי המבשלה- גם הוותיקות וגם החדשות של עמרי זילברמן- דווקא לא נוטות לסגנון. אני מנחש שבגלל ההכשרה הגרמנית של יוצרי המתכונים.
למרות זאת, החליט עמרי זילברמן- הברומאסטר- לכבד את הקיץ הישראלי ב-IPA קלילה.
בגישושי האחרונים בעולם ה-IPA, נתקלתי במספר לא קטן של בירות אגרסיביות, שאין לגביהן שום ספק, וכמה בירות קצת יותר עדינות. אך כולן היו דומיננטיות למדי.
ההנחה הראשונית שלי הייתה שגם העוג אייל קייצי תהיה כזו. במיוחד כשמדובר בבירה עונתית שאמורה לתת חוויה- ולהיעלם מהמדפים.
לכן הופתעתי מאוד כשגיליתי בירה עדינה ומנומסת.
מרירות הבירה הייתה נמוכה בהרבה מכל ה-IPA שטעמתי עד עכשיו.
הגוף שלה היה בינוני וטוב- לא קליל מידי כמו בירות מסחריות גדולות שמיועדות לקיץ, אך גם לא כבד וסמיך, מה שיכול להיות פשוט מתיש בעונה החמה (יותר) שלנו.
גיזוז הבירה גבוה יחסית- בועות צפופות וחדות. אני אהבתי- גיזוז עדין מידי כבר חיכה לי ב-IPA אחרות.
עוד תכונה שלדעתי הופכת את הבירה הזו למתאימה לשתייה קלילה היא תחושת האלכוהול הנמוכה שלה. אישית- גם כשחיפשתי אחריה- לא הרגשתי תחושה אלכוהולית בכלל.
זו בירה שבזכות עדינות המרירות שלה, הארומות החמצמצות, הגוף הנכון והגיזוז הצפוף- הופכת לקייצית באמת, ומתאימה לציבור הרחב, ולא רק לחסידי ה-IPA.
בהחלט בירה שאמליץ לכל מי שמחפש בירה קייצית ורוצה לגוון מהלאגרים הקפואים המוגשים בהרבה מקומות.
אבל- כמו כל בירה עונתית- הכמות מוגבלת. במבשלת הגולן סיפרו כבר שנגמרו להם הבקבוקים. אני ראיתי עוד כמה מסתובבים בחנויות ומחפשים גרונות צמאים- אז מהרו לחפש אותה!
אבל- כמו כל בירה עונתית- הכמות מוגבלת. במבשלת הגולן סיפרו כבר שנגמרו להם הבקבוקים. אני ראיתי עוד כמה מסתובבים בחנויות ומחפשים גרונות צמאים- אז מהרו לחפש אותה!
לרוויה,
יוחאי.
יוחאי.
גוף- 2.5
גיזוז- 3.5
כמות אלכוהול מורגשת- 1.
כשותיות- 3
ציון כללי- 2.5
2 תגובות לעוג אייל קייצי