האבט 12 היא עוד אחת מסדרת הבירות הנהדרות של סנט ברנרדוס. עד כה סקרנו את הכריסמס אייל והחיטה של המבשלה.
סנט ברנרדוס אבט 12 היא בירה בלגית בסגנון קוואדרופל, בעלת 10% אלכוהול. הבירה, כמובן, מיוצרת במבשלת סנט ברנרדוס שב"וואטו", מערב בלגיה.
את הבירה שתיתי מכוס מיוחדת של המבשלה, בבר הנורמה ג'ין בתל אביב (שעליו אני ממש ממליץ, למרות שזה לא נושא הסקירה). הבירה הוגשה מחבית ושתיתי חצי גדול ונחמד שלה. מיד כשהבירה הגיעה ניתן היה להריח ריח חזק של טופי, שוקולד, קפה, ומאלטיות, ואפילו טיפה סוכריות. אבל רק קצת.
מעבר לריח הנהדר של הבירה, יש לה ראש קצף מלא ובינוני, בצבע אוף וייט עם מעט חום. ראש קצף יפה מאוד, שמרמז בעת השתייה שלו על הטעם של הבירה. בנוסף, צבע הבירה שחור משחור.
הטעם עצמו מלווה גם בטעמים שוקולדיים עזים, ולמרות הגוף ואחוז האלכוהול הגבוה שלה, הבירה הזו דווקא מאוד כיפית לשתייה, ועושה טוב בגרון כשהיא מחליקה פנימה. מה שכן, כל שלוק משאיר הרגשה חמימה מכזו כמות של אלכוהול.
הבירה מתוקה כמעט לכל אורך השתיה, עם מעט חמצמצות של סוכרייה לעיתים, ובעיקר מאוד כיפית ופשוט אפשר להמשיך ולהמשיך לשתות אותה. הבירה סובלת מבעייה אחת – האלכוהול נותן אותותיו מהר מאוד. למרות שלא מרגישים אותו, האלכוהול ממש משפיע ואי אפשר להישאר צלול, כמו שקרה למי ששתה איתי.
גוף – 4.5, כהה מאוד וכבדה.
גיזוז – 3, לא יותר מידי, אבל קיים.
אלכוהול – 4.5, יש המון.
כשות – 1.5, כיאה לסגנון, מרגישים בעיקר את המרירות האלכוהולית.
בסה"כ 4.5, אבט 12 היא בירה מעולה והיא מצטרפת לשאר הסדרה ממבשלת סנט ברנרדוס, שעל כולה אנחנו ממליצים בחום. ללא ספק- בירבלוג צ'ויס.