" הבעיה בעולם הזה היא שרוב האנשים נמצאים בפיגור של שתי כוסות לפחות" (האמפרי בוגרט)
מבשלת סן ברנרדוס מגיע אלינו ממערב בלגיה בכפר קטן שנקרא Watou. המבשלה משתמשת במים אשר נשאבים מעומק של 150 מטר מתחת לאדמה.
לאחר בישול הבירה, הבירה עוברת תהליך התיישנות באופן טבעי ומועברת לחביות/בקבוקים ללא שום סינון נוסף. הבירה בעלת תסיסה שניה בבקבוק זאת בגלל שיש הוספה של שמרים וסוכר ולכן בבקבוק ישנה עוד תסיסה, דבר זה מביא לכך את אחוז האלכוהול הגבוה במיוחד שיש לרוב סוגי הבירות שלהם.
סגנון הבירה:
הבירה היא בירת חיטה קלאסית בסגנון אייל בלגי בהיר. המיוחד בסגנון הזה הוא שהתסיסה של השמרים היא תסיסה עילית ולא תחתית, כלומר, שמרי התסיסה פועלים בחלק העליון של חבית התסיסה.
הבירה היא בעלת 5.5% אלכוהול.
טמפ' מומלצת להגשה היא בין 2-5 מעלות צלזיוס.
הבירה עצמה:
כבר במראה אפשר לדעת שפה אין מקום לטעיות, הבירה בעלת ראש קצף עדין במיוחד ובצבע זהוב עכור, צבע מדהים שאפשר להתפנט ממנו. בלגימה הראשונה כבר התאהבתי, אי אפשר שלא להרגיש את הטעם הנהדר של החיטה מלווה בלתת משובח דבר הנותן בירה ברמה גבוה. הבירה מורכבת מ50% חיטה ו50% לתת שעורה. ריחות התפוז והבננה העולים ממנה אופיניים לבירות חיטה ופה הם מוסיפים רבות לארומה הנפלאה שהבירה משאירה בפה. הבירה אינה מסוננת והיא סמיכה, דבר אשר מוסיף רבות לטעמה הייחודי. הבירה הזו מתאימה לכל דבר, בין אם זה ישיבה עם חברים אחה"צ או בירה בים, וגם בבר אני אקח אותה, פשוט בכל מקום בכל זמן.
מבחן הטעינה:
גוף- 3 עדין אך מורגש.
קלילות- 5, פשוט כל היום אפשר לשתות בלי להרגיש
גיזוז- 3 רמת תסיסה לא גבוה ולא נמוכה, מקום טוב באמצע כמו שאומרים.
כשותיות- 0, לצערנו לאוהבי הכשות אין כשות בבירה הזו
אלכוהול- 2, לא מרגישים ששותים את האלכוהול, אבל אחרי כמה בקבוקים, שמחים עוד יותר.
ציון כללי: 4.5, בירת חיטה נהדרת!!!
ואכן, בירבלוג צ'ויס!!!
גולדסטאר או סן ברנרדוס WIT? החיטה מנצחת ובגדול!!!
דעה נוספת- יוחאי. במבט ראשון הבירה מתאפיינת בצבע קרם שמזכיר פודינג, ועכירות גבוהה מאוד, ונראית מושכת מאוד לשתיה. טעמי הבננה והציפורן המצופים מבירת חיטה מופיעים בלגימה הראשונה, עם דגש חזק מאוד על הציפורן. יש גם משהו שמזכיר אגוז מוסקט. הגוף, כמו שמדמיינים מהמראה, באמת חלק למדיי ויושב נחמד בפה, ויורד בגרון בלי בעיה.
בירת חיטה טובה מאוד, אך לטעמי חסרה קצת מהמורכבות של פראנסיסקאנר או ויינשטפן.
אשתה אותה בשמחה כשארצה בירת חיטה, אך אם אחת מהשתיים שהזכרתי תהיה בברזים, כנראה שאלך עליה.