אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

נגב 'בראשית' - כשמלונאות ובירה נפגשים ישראל

פורסם ב מאת יוחאי מיטל (3.5/5)

"כל העניין הוא לשתות משהו קר בלב מדבר"

במסגרת שירותי הצבאי במדור טג״ח- טיפוס, גלישה וחילוץ- עבדתי לא מעט במצוק במצפה רמון, במרכז המבקרים.

משם נפרש נוף יפהפה של המכתש כולו, בגוונים מרהיבים של צהוב, כתום וחום.

מסביב רובצים יעלים רבים מפוטמי במבה ושאריות סדנביצ׳ים (את דעתי על התופעה הזו לא אפרט כאן), השמים כחולים, ובקיץ- משמשים משכן לשמש בריונית.

ברשת מלונות ישרוטל החליטו שלא לבזבז את המיקום המקסים- וכיום נמצא בסמוך למצוק מלון הבוטיק ״בראשית״.

photo 3

דבר נוסף אותו החליטו בישרוטל- הוא שהם מעוניינים בבירת בוטיק ישראלית שתהיה בלעדית למלון שלהם.

בהתחשב בחבל הארץ (וסביר להניח שבהרבה שיקולים נוספים)- הוכרז שיתוף הפעולה עם מבשלת נגב- והבירה ״נגב בראשית״ יצאה לאוויר העולם.

את הבירה, כאמור, מייצרת מבשלת נגב עבור מלון בראשית באופן אקסקלוסיבי, ופרט לבקבוקים והחבית הנמצאים במלון- לא ניתן להשיג ולקנות אותה בשום מקום אחר.

כמובן שבקבוק של הבירה הגיע אלי, בדרך שאסור לי לפרט מטעמי בטחון פנים (תודה לאמאבא ולאנשי מבשלת נגב!)

ולהלן רשמי:

טוב, רגע לפני הרשמים- ספויילר- אהבתי!

photo 2

לנגב בראשית מראה יפהפה, כמו שמדמיינים בירה- זהוב, בעל ראש קצף לבן, אוורירי ושמנמן.

מהכוס עולה ריח כשותי- הדרי- עשבוני עדין ומתחשב, נעים מאוד ומרגיע.

טעם הבסיס של הבירה הוא לתתי ומתקתק ואולי מעט מקורמל. לקראת סוף הלגימה מתחזקים גם טעמי הכשות, בפירותיות טרופית של פסיפלורה ואננס.

מעט מרירות קיימת לצורך איזון, אך גם האפטר טייסט מתוק ומשאיר פה רווה ומסופק. יחד עם זאת ניתן לחוש במעט שמריות. אינני יודע בן כמה היה הבקבוק ששתיתי, אך יכול להיות ששמריות זו נובעת מכך שהבירה צעירה, ואולי הייתה נעלמת בעתיד.

יכולת השתיה- הדרינקאביליטי- של הבירה גבוהה מאוד, ושליש ממנה נעלם כמעט בלי שהספיק לעכל את המעבר מהבקבוק לכוס.

photo 1

גוף: 2.5 בינוני ונעים.
גיזוז: 2.5 לא אגרסיבי ולא דרדלה…
כמות אלכוהול מורגשת: 1. לא בטעם, לא בריח ולא בתחושה.
כשותיות: 2. ארומה עדינה, מרירות עדינה וטעמי כשות עדינים.
ציון כללי: 3.5. אחת מהבירות הישראליות היותר כיפיות שהזדמן לי לשתות בתקופה האחרונה.

בשורה התחתונה, הבירה הזו מתאימה לכולם, היא לא מורכבת ולא קיצונית ולא מאתגרת- ויחד עם זאת משדרת בוטיקיות ואיכות וכיף.

בירבלוג צ׳ויס אינדיד!

beer_blog_choice

לרוויה,

יוחאי!

מידע על הבירה

סוג: , מבשלה: מבשלת הנגבארץ מוצא: שנת השקה: 2014
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
0 קולות, ציון ממוצע 0.00 (ציון שקול 0%)

השאר תגובה