"He was a wise man who invented beer."
-Plato
כיאה לסופ"ש יום העצמאות, שותים הרבה בירה. ולא יכולנו להסתפק השבוע רק באחת אז החלטנו לקחת על עצמנו לטעום עוד בירה אחת לפני שהסופ"ש הפטריוטי הזה נגמר.
ואיזה בירה יותר מתאימה לסופ"ש פטריוטי מאשר בירת טייבה, המיוצרת ברמאללה, פלסטין.
על צוואר הבקבוק כתוב ש"טייבה" בערבית, משמעותו "טעימה". אנחנו נבדוק את הטענה הזאת בקפידה.
הבירה מתוארת (ע"י המבשלה) כבעלת טעם נקי וקריספי, ובשלב הזה החלטנו לקחת את כל ההצהרות על הבקבוק עם טיפה של ספקנות.
אז קצת היסטוריה, הפעם לא מהבקבוק (תודה לאל על וויקיפדיה):
מבשלת טייבה נוסדה ב1994 ע"י דאוד (דייוויד) ונדים ח'ורי, פלסטינים נוצרים עם עבר בארה"ב. נדים ח'ורי סיים לימודי הסמכה בייצור בירה באוניברסיטת קליפורניה בדיוויס. האחים חזרו לארץ לאחר חתימת הסכמי אוסלו והקימו את המבשלה.
אז עם כל ההיסטוריה הזאת, הגיע הזמן לתכלס. איך הבירה?
הלכנו על בירת הדגל הותיקה של המבשלה – בירת הGolden, בירת אייל בהירה עם 5% אלכוהול.
שחף :
גוף-1.5
גיזוז -2.5
כמה האלכוהול מורגש -1.5
חווית שתיה : טעם לתתי משולב במעט מרירות, שנשארת בגרון מהשלוק הראשון ועד שמסיימים את הבירה.
ציון כללי – 3.5, אשמח לשתות אותה שוב.
ניצן :
גוף -2
גיזוז – 3
כמה האלכוהול מורגש -2
חווית שתיה: אני בדר"כ אוהב פייל אייל קלילות, אבל הבירה הזאת פשוט הרסה לי. לבירה יש טעם חמוץ מאוד, שגורם לכל הפנים להתכווץ, ובכל זאת המשכתי לשתות. בשלוק השני החמיצות רק התגברה, מה שמאוד הפריע לי לכל אורך השתיה שלה.
ציון כללי 2 – וטיפה מאוכזב.
בנוסף, הבאנו לפאנל הולנדית שטעמה את הבירה יחד איתנו, בשביל לקבל קצת חוות דעת נשית על הבירה.
התשובה היתה, במילה אחת – "מאכזב".