"I feel sorry for people who don't drink. When they wake up in the morning, that's as good as they're going to feel all day."
-Frank Sinatra
רקע על הבירה:
מוצא הבירה הוא בירת טורקיה, איסטנבול, אשר בה שוכנת מבשלת אנאדולו אפס.
הבירה החלה להימכר בשנת 1969 ,וכיום היא אחד ממותגי הבירה הפופולרים באירופה.
הבירה מכילה 5% אלכוהול.
השם אפס נבחר ע"י הציבור הטורקי, כיוון שאפס הייתה עיר קדומה בטורקיה, ושמה מוכר וקליט. לכן רצו ששמה של הבירה יהיה קליט גם הוא.
סגנון הבירה:
הבירה היא מסגנון פילזנר צ'כי, ומקבלת את טעמה הייחודי מאורז שמתווסף אליה בתחילת תאריך הבישול.
פילזנר הוא סוג של בירת לאגר זהובה, צלולה ונקייה, בעלת טעם נקי במיוחד ומרירות עדינה. אלה בירות קלות לשתיה, אשר מתאימות לשתיה כל הזמן, בין אם על מנת לפתוח את התיאבון ובין אם לריענון אחרי ארוחה גדולה.
טמפ' הגשה מומלצת של הבירות האלה הן בין 4-6 מעלות.
הבירה עצמה:
כבר בלגימה הראשונה מבינים שהבירה הזו היא בירה קלה, באה לרענן אותך ולא להכביד עליך כמו שחלק נכבד מן הבירות עושות. הטעם החלק והעדין שלה מחליק בגרון בצורה יוצאת מן הכלל ומשאירה אחריה מרירות עדינה מאוד בפה אשר גורמת לשתות את הבירה באיטיות , בשביל להאריך את חווית השתיה הנהדרת. העדינות שלה באה גם לידי ביטוי בצבע המאוד בהיר שלה, אך מנגד , אפשר להגיד שהגזימו עם כמות הגזים. הבירה מאוד מוגזת, ככה שלאנשים שלא אוהבים בירה מאוד מוגזת הבירה הזו לא ממש מומלצת.
לא פלא לראות את הבירה הזאת בפאבים בארץ, בירה מוצלחת מאוד בעלת שם עולמי, ומצדיקה את המחיר שלה.
ניתן למצוא את הבירה ברשויות הסופרמרקטים ובכל חנות אלכוהול.
מחירה נע באזור ה7 שקל ל330 CC.
בירה מאוד מומלצת לשתיה לצורך התרעננות או סתם לשתיה בשביל הכיף, כל כך קלילה שאפילו לא תרגישו שסיימתם אותה.
מבחן הטעימה:
קלילות: 9- בירה מאוד קלילה.
גזים: 8 בירה מלאה בגזים, יתרון וחיסרון, תלוי את מי שואלים.
אחוז האלכוהול המורגש- 3 אחוז, לא הרגשתי שאני שותה בירה עם חמש אחוז אלכוהול.
גולדסטאר או אפס? גולדסטאר בשבילי, בבקשה.
ציון כולל לבירה- 7.5.
גבר שמח!
שלכם,
רן