קצת רקע: אייסיס אמבר אייל מבושלת במבשלת הבירה של איציק לוי במושב דקל בנגב המערבי ליד גבול מצרים.
מה זה בעצם אייסיס? אייסיס היא אלה מצרית רב תחומית שאחראית גם על הדגן והבירה.
זוהי מבשלה ביתית קטנה שעובדת בנפחים של 120ל' – 300 ל' לבישול וכ800ל' לחודש. דברים נוספים על המבשלה ניתן לקרוא כאן. את האתר של המבשלה שנמצא עדיין בבנייה, ניתן לראות כאן.
על הבירה:
הבירה היא (מן הסתם) מסוג אמבר אייל – בירות פירותיות בצבע ענבר בעלות אחוז ממוצע של אלכוהול ומאוד כיפיות לשתייה. אמבר אייל הן גם מסוג הבירות שאני אוהב. דברים נוספים אודות אמבר אייל ניתן לקרוא במילון המושגים שלנו.
הבירה עצמה:
דבר ראשון שמקבלים היא ארומה חזקה מאוד ופירותית מאוד, החל מרגע שפותחים את הפקק וכלה בשאר הבירה. השלוק עצמו ובכלל כל הבירה מרגישה קצת הפוכה. במהלך השלוק, ממש כשהוא בפה, יש מרירות כשותית יחסית גבוהה, וגיזוז די רציני. לעומת זאת, הפירותיות האופיינית לאמבר אייל מגיעה רק בסוף, בטעם הלוואי, שבהחלט משאיר טעם מתקתק. מלבד הענין הזה, יש שימוש בלתת מסויים או שיש קלייה מעושנת של הלתת, מה שנותן טעם מעט מעושן ולא מאפיין כל כך אמבר אייל, אך בהחלט מהווה טוויסט נחמד ומעניין.
גיזוז – 3, לא מוגזת מידי, טיפה מעל הממוצע.
קלילות – 2.5, לא קל ולא כבד. בדיוק באמצע.
אלכוהול – 1.5, לא מורגש, כיאה לאמבר.
כשות – 3, שוב כיאה לאמבר.
סה"כ הבירה מקבלת 3.5, בעיקר בגלל הטוויסט המעניין לדעתי שמוסיף לבירה קצת מעבר. חוץ מזה זו אמבר די רגילה, ונחמדה לשתייה.
לחיים,
שחף.