אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

ביקורים וטיולים

האטצ' בשוק מחנה יהודה בירושלים

לפני מספר שבועות, לאחר חודשים (אני אפילו לא מגזים) של ניסיון למצוא תאריך שבו כל חברי בירבלוג\בירגיקס פנויים, הצלחנו למצוא יום שלם להעביר בבירתנו הנצחית ירושלים. יוחאי כבר היה בפסטיבל הבירה של העיר מספר ימים קודם לכן, והזדמן לו לקפוץ לאחד השווקים הטרנדים ביותר בארץ (יש שיאמרו הכי, אני עדיין בעד הכרמל), אותו שוק שבו הוקם "האטצ'" לפני כשנה על ידי אפרים גרינבלט.

– צ׳ופר לקוראי בירבלוג בסוף הכתבה –

קרא עוד »

מרכז אמריקה: מדריך הישרדות לחובבי בירה

"When you invite the whole world to your party, inevitably someone pees in the beer”
Xeni Jardin

אמריקה הלטינית: חום, לחות וספרדית.
מקום הולדתם של הטקילה, המזקל, הרום והקוקטיילים הקאריביים. וגם של יצורי בלהות כמו בירה קורונה עם פלח ליים תקוע בגרון. היימליך, מישהו?

יצאתי לטיול-קצר-של-אחרי-צבא למקסיקו והסביבה, שתיתי לאגרים מקומיים טובים וגרועים ובהיותי חננה של בירה (או בירגיק, כמו שאנחנו אוהבים לכנות את עצמנו כדי לשמור על קצת כבוד עצמי) – חיפשתי נואשות בירת בוטיק אמיתית ומרעננת, לשטוף בה את הגרון בין ים הלאגרים.

קרא עוד »

Beerdventures in the USA – או, מה החשיבות של HYPE

beerdventures
"We all get swept up in the hype machine. Nobody is immune to that"

Steven Cojocaru~

שתיתי את הבירה הכי טובה בעולם.

כך לפחות ע"פ ratebeer ,beeradvocate וכל בנאדם שגר במרחק עד 250 ק"מ מוואטרברי, וורמונט.

לאחר חמש וחצי שעות נסיעה הגעתי לפאתי מבשלת The Alchemist, שם בירך אותי שלט גדול שהורה "מצטערים, אנו סגורים עד 2015 עקב הגדלת המבשלה ע"מ לעמוד בביקוש, נתראה בקרוב."

מבשלת האלכימאי,  הנקראית משל היתה הופכת מים, לתת, כשות ושמרים לזהב (ויש כאלו שגורסים שזה בדיוק מה שהם עושים) יושבת בוואטרברי, וורמונט. אם זה נשמע קצת מוכר, שם גם היה המפעל הראשון של שני אלי הקולינריה הקפואה בן וג'רי. הדי טופר (Heady Topper), בירת הדגל שלה, (והיחידה שמיוצרת ומיוצאת מחוץ לגבולות המבשלה בצורה מסחרית), קפצה לראש רשימת הבירות הטובות בעולם ע"פ אתרי הבירה ממש עכשיו, באוקטובר 2014, בזמן ביקורי.

IMG_20141010_191123
הבירה הכי טובה בעולם?

אתם יכולים בוודאי לדמיין את התרגשותי כשגיליתי שאני עומד לבקר במקום שאליו פחות או יותר כל ניו אנגלנד עולה לרגל בשביל לשתות את הדאבל IPA הכי טובה בעולם (סיכוי גבוה שאנשים מהווסט קואסט ובפרט מבשלת Russian River נעלבו במיוחד מהמשפט הנ"ל). בעצם, זה לא רק ניו אנגלד, מכירות ב"שוק השחור" של הבירה האמירו את מחירי Heady Topper מחוץ לוורמונט במאות אחוזים. פחית 16 Oz (או בערך חצי ליטר) הנמכרת בנקודות המחירה (עוד קצת על נקודות מכירה בקרוב) ב3$, נמכרת במחיר של 42$ לרביעה בניו יורק, ואפילו נמצאה ב18$ בבירת ארה"ב, וושינגטון DC. זה חברים, כוחו של HYPE.

קרא עוד »

ביקור ב"אביר האלה" – בירה ביתית באמת

Happiness is homemade

~ anonymous

כנראה שמי שכתב את המשפט שלעיל ממש קלע לדעתם של ארם ובת שבע דקל, הבעלים של מבשלת אביר האלה.

avira

הכל מיוצר במקום, הכל מתוצרת מקומית , הכל מלאכת יד מוקפדת ומחושבת. זה מתחיל במבנה עצמו, מבנה עץ היושב באמצע חצר בצפרירים וממשיך בחזות המקום, כסאות מפלסטיק, מפות שולחן מבד, מקום ביתי ופשוט.

גם כשפוזלים לרגע לתפריט, לא ניתן להתעלם מהעובדה שכל המנות הן מלאכת ידם של העוסקים בדבר. נקניקיות מיוחדות, פלטת גבינות עזים (שגם הן מיוצרות במקום),  דגים כבושים ביתיים וכל דבר שאתם יכולים לדמיין שניתן לייצר לבד בבית.

cheeseandbeer

כמובן שגם בירה (ובגלל זה הפוסט הזה מופיע כאן..) ביתית נמצאת כאן, בראש התפריט כמובן.

קרא עוד »

Benny's cask ale pub

״יש שני דברים שאני שונא- בירה חמה ונשים קרות״

המשפט הסקסיסטי הזה משויך בדרך כלל לווינסטון צ׳רצ׳יל.

מי שמכיר קצת את תרבות השתיה הבריטית יכול להבין שמשהו במשפט הזה נשמע קצת מוזר.
בעוד שבכל העולם הפרסומות לבירה זועקות "ice cold"! בליווי קולות גיזוז מפתים- בממלכה המאוחדת עדיין שותים בירה, איך נאמר? קצת אחרת- בטמפרטורת החדר, וללא גיזוז.
ובכן ליידיס אנד ג׳נטלמן- החל מהיום- תרבות השתיה הבריטית עשתה עלייה לישראל.

אז על מה בכלל מדובר פה? איך שותים בירה באנגליה?
בזיכרון הקולקטיבי של רובנו קיים התיאור הציורי של חבית בירה עגלגלה מעץ, אותה מנקבים בברז בעזרת מכות פטיש נמרצות- טוב, בדיוק על זה אני מדבר.
מדובר, בעצם, על שיטה וותיקה ומסורתית בשם real ale או cask ale- ישירות מהחבית.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

את חווית הקאסק אייל מביא אלינו לכפר סבא בני קריגר.
בני, שמילדותו מבלה זמן רב באי הבריטי בעקבות קשרי משפחה ואהדתו לקבוצת סלטיק- החליט להביא את הבשורה לקהילת האוהדים בישראל.
ההתחלה הייתה צנועה והתמקדה בייבוא של מותגי בירה בריטיים, ולאט לאט, כמו משוגע אמיתי לעניין- החליט בני להביא לפה את הדבר האמיתי ולפתוח פאב קאסק אייל אסלי מסורתי- ראשון בארץ הקודש, לפחות מאז מסעות הצלב.

את הבירה ממלא בני, כנהוג, ישירות ממיכלי התסיסה במבשלות המקומיות המעולות שיש לנו בארץ- שריגים, מוסקו, מבשלת העם, שפירא ועוד.
הבירה עוברת לחביות הנירוסטה הקטנות, והן- לחדר האיחסון והקירור בפאב.
לאחר התייצבות הבירה מתקבלת בירה צלולה להפליא עם טיפטיפונת גז שמצליח בכל זאת להיווצר בחבית- ואז מגיע הרגע.
בני מנקב את החבית בעזרת הברז והפטיש, מוסיף נקב נוסף לכניסת אוויר- ואפשר להתחיל לשתות.
אז זהו, שעוד לא.
במקום למזוג את הבירה ישירות מהחבית, מתהדר הפאב במערכת מזיגה ייחודית הכוללת משאבה ידנית (ללא גז- כבר אמרנו) אשר שואבת את הבירה החמימה- קרירה אל הברזים המגניבים ביותר שתראו.
כמו זרם מקלחת- הבירה קולחת אל הכוסות (גם הן- במידות בריטיות מדויקות) במספר זרמים רב ובלחץ גבוה. דבר זה מאפשר ליצור ראש קצף יפהפה על אף היעדר הגיזוז.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

ככה, בטמפרטורת החדר, בלי גיזוז, ועם ראש קצף ריחני- אפשר לשתות ולשתות ולשתות ו… טוב, הבנתם כבר. תחזרו במונית.

מקווה שאתם כבר סקרנים, כי אני ממליץ מאוד לבוא לשתות בפאב הקטן שרק נפתח. גם אם לא ניסיתם קאסק אייל מעולם- אני בטוח שעד סוף הכוס תתאהבו.
רק תבואו שבעים- משום שכרגע התפריט מציע לנו פלטת גבינות או פלטת נקניקים לנשנוש.
כעת ניתן להזמין דרך בני פיצות (טעימות אבל לא מאוד גדולות) שמגיעות צ'יק צ'ק מהפיצרייה הסמוכה.

ומי שעדיין קצת חושש- יש גם בקבוקים רגילים וקרירים לכל דורש. פחדנים.

Benny's cask ale pub
ירושלים 46, כפר סבא

לרוויה, בהצלחה בני,

יוחאי.

ותודה לענבר פישר המקסימה על התמונות