אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

סטאוט אימפריאלי

מכונה גם "סטאוט רוסי אימפריאלי".
אייל בעל טעמים אינטנסיביים, גדול וכהה, עם מנעד טעמים רחב ופרשנויות מקומיות.
טעמי לתת קלויים-שרופים, או פירות יבשים ומרירות וחום בסיום. על אף הטעמים האינטנסטיביים, על המרכיבים להשתלב כראוי יחד וליצור בירה מורכבת והרמונית, לא בלאגן חם.
סגנון אנגלי במקור, אם כי כיום הוא הרבה יותר פופולרי באמריקה, שם הפך לסגנון קראפט מועדף ומוכר.
קיימות שונויות, עם פרשנויות אנגליות ואמריקאיות (באופן צפוי, הגרסאות האמריקאיות יהיו בעלות יותר טעמי קליה וכשות, בעוד הגרסאות האנגליות יציגו אופי מאלטי מורכב יותר ויותר אסטרים פירותיים).
לא לכל הסטאוטים האימפריאלים יהיה בהכרח שיוך "אמריקאי" או "אנגלי", וכל תוצאה שבניהם גם היא מקובלת.

סגנון בעל מורשת ארוכה, גם אם לא בהכרח רצופה.
שורשי הסגנון מובילים לפורטרים אנגליים חזקים שיוצרו לייצוא באיזור שנת 1700 ונטען כי היו פופולאריים בחצר הצאר הרוסי. לאור שיבושי הסחר בעקבות מלחמות נפוליאון, עלו המכירות של בירות אלה בתוך אנגליה. עם הזמן הסגנון דעך ונעלם, עד אשר אומץ על ידי מבשלות עידן הקראפט המודרניות, הן באנגליה – כתחיה של הסגנון, והן בארה"ב, כפרשנות מקומית, על ידי הרחבת גבולות הסגנון עם שימוש בחומרי גלם מקומיים.
ABV 8% – 12%