אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

אייל

סוג השמרים המשמש להכנת בירה בתסיסה עילית. התסיסה מתרחשת בראש המיכל ותוצרי התסיסה שוקעים לאיטם ומתערבבים בנוזל. אין צורך בקירור מיוחד כיוון ששמרים ממשפחת האייל מתפקדים יפה בטמפרטורת החדר (בישראל קצת פחות, וצריך לקרר, כי חם פה לאללה), ולכן רוב ערכות הבירה לבישול ביתי מבוססות על שמרי אייל.
מוצא השם הוא בסקנדינבית עתיקה במילה OL- משקה ויקינגי. השם שימש במקור לתיאור כל סוגי הבירה.
המילה BEER החלה לשמש בשפה האנגלית עם כניסת הכשות לשימוש, על מנת להפריד ממשקאות האייל המתקתקים. לאחר מכן חלו שינויים שונים בשימוש במילה.