אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

הרצל אמברגו - כי סיגרים זה לא רק לפוליטיקאים ישראל

פורסם ב מאת יוחאי מיטל (3/5)

"A good Cuban cigar closes the door to the vulgarities of the world." – Franz Liszt, Composer

כמו שסיפרתי בטעימת האורך של בירות הדגל של מבשלת הרצל– מבשלת הרצל היא מבשלה עצמאית (לא בבישול חוזי) מהצעירות והקטנות בישראל.
חלק היו מצפים מחבר׳ה כאלה- צעירים, עצמאים, בתחילת הדרך- להתרכז בבירה אחת או שתיים ולנסות להשקיע בהן את כל המרץ.
אתם יכולים לצפות.
החבר׳ה בהרצל ממש לא מעוניינים להפסיק להתנסות ולחדש ומספקים לנו בירות מעניינות ומגוונות:
במונדיאל האחרון- הוציאו את ״מקסיקו 70״ ובירושלים סיטי בלבד (ואם אני טועה- תקנו אותי!) תוכלו למצוא את ה״דווידקה״, ומי שלא מכיר את משמעות השם- שיעשה עם עצמו בדיקה על שיעורי ההיסטוריה. מותר להיעזר בגוגל.
image

עכשיו- כולנו יכולים למצוא (לתקופה מוגבלת נכון לעכשיו) את ״אמברגו״: פורטר מתובלת בעלי טבק קובני.
נשמע הזוי? אולי. נשמע אמיץ? כן. אבל זה בדיוק הקטע.

מדובר בבירה אותה ייצרו הרצל כבר בעבר, במתכונת ביתית, לפי הבנתי, ולפני הקמת המבשלה- כמהדורה מיוחדת במבשלת העם. אז קראו לבירה ״דל הבאנו״, או ״הסיגר״ בעברית צחה.
הבירה, אגב- הוגשה לפני מספר חודשים לתחרות הבירה הבינלאומית בברלין, וזכתה בכבוד במדליית כסף.
חדי העין יוכלו להבחין בעוד בירה של הרצל שזכתה במדליית זהב- ״שחור״, בלאק IPA, מבירור זריז באפליקציית ״אנטפד״.image
image

אז אחרי כל ההקדמה הדרמטית הזו- איך הבירה, נו?!

הבירה נמזגת בגוון שחור אטום ומוחלט, מרשים ומפתיע. חסרת ראש קצף לחלוטין.
באף עולים ניחוחות חזקים למדי של קלייה, שוקולד, מעט אלכוהול ליקרי (6% אלכוהול, בכל זאת), ריח עשן קל וגם מעט ווניל. אפילו ריחות מעודנים ואדמתיים של כשות אירופאית ועדינה.
בהחלט פתיחה מעניינת לפורטר.
image

בטעם- טעמי קלייה, קפה שחור, עישון, ומתיקות.
לצערי- אני לא יודע להצביע על טעם ספציפי שאמור לסמן לי ״אה! הנה הטבק״.
לעניין הזה יש לי שני פירושים:
הראשון- הטבק אכן לא כל כך מורגש.
השני- כי אני סחי בלטה ואין לי מושג איך הטעם אמור להיות. לא נוגע במוצרי טבק לתימרות-עשניהן השונות.

שתיתם כבר? ספרו לי בתגובות מה אתם חושבים!

הגיזוז עדין מאוד ומעקצץ בלבד בלשון- כראוי לפורטר.
הגוף- טוב, פה זו כבר סוגיה. על הבקבוק מתוארת הבירה כבעלת גוף קרמי. זה נכון, ולא נכון.
רוב יושבי השולחן הטועמים חוו את תחושת הפה שהבירה נותנת בדיוק באותה צורה- מעין קרמיות עשירה בתחילה, שלאחר מכן ״נפרדת״ ונשארת תחושה מימית ונוזלית מעט.
זה באמת מציק קצת.
image

בסופו של דבר מדובר בבירה מאוד מעניינת, טובה, עם סיפור מגניב והרבה סקס-אפיל.
אני מאמין שהיה אפשר להגיע לאותו פרופיל טעמים גם בלי שימוש בטבק, אבל היי- זה כל הקטע. למה לא לשתות פורטר אחרת אם כך.
בעצם- לשתות גם וגם!

ועוד פרט טריוויה קטן- הובא לידיעתי שבירה כזו תהיה אסורה למכירה בארצות הברית עקב איסור לערבב חומרים תחת פיקוח.
אולי היו צריכים לכתוב עליה שהעישון מזיק לבריאות?

מידע על הבירה

סוג: , מבשלה: הרצלארץ מוצא: שנת השקה: 2014
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
2 קולות, ציון ממוצע 4.50 (ציון שקול 85%)

2 תגובות להרצל אמברגו

השאר תגובה