אני רוצה בירה מסוג עם גוף , וגיזוז .

אני רוצה שתחושת האלכוהול תהיה , והמרירות .

יונק הדבש - דוב ויונק דבש נכנסים למקרר ישראל

פורסם ב מאת יוחאי מיטל (4/5)

על מבשלת הדובים שמעתי עוד בשנה שעברה מאסף כץ- חבר טוב שגם הוא קצת דוב. מיד הם נכנסו לרשימה ההיא שיש לכולנו- "דברים לעשות מתישהו, כשתהיה הזדמנות".

במהלך טיול לארצות הברית, גילה דגן- בר אילן את עולם בירות הבוטיק- ונדבק.
בהיעדר חיסון, ועקב העובדה שמרק עוף לא עוזר במקרה זה, הדביק דגן את אחיו רותם, ושני הדובים החלו לבשל בירה בחצר הבית ברעננה. על הבירה הזו מבוססת אחת מהבירות הקבועות היום במבשלה- המכה הראשונה; ואני מניח שמכאן גם השם.

באופן כללי, מתאפיינות הבירות של הדובים בשמות מסקרנים ומקוריים, שמעידים על הבירה והאופי שלה, ובעיצוב מודרני ובועט.

מקריאה מהירה על גבי הבקבוקים, ומשיטוט מהיר בגוגל ובפייסבוק של הדובים אפשר להבין דבר אחד מהר מאוד- שני החבר'ה האלה אוהבים כשות. מאוד.
לשמחתי הם גם דואגים לפרסם על התווית את זני הכשות הנמצאים בשימוש, וכן את סוגי הלתת, ונתונים טכניים על צבע הבירה ויחידות המרירות שלה.


"יונק הדבש" היא בירה בסגנון אייל בלגי כהה וחזק, וכמשתמע משמה- היא בירת דבש.
מי מכם שמכיר ואוהב את הברבר ווינטר ישמח לשתות גם את הבירה הזו, שהזכירה לי אותה מאוד בצבע, בארומה ובטעם.
הבירה מתאפיינת בגוון חום, בהיר יותר משל הפורטר, ומזכיר למדי אדמה, אבל זה לא דימוי מעורר תיאבון.
הגיזוז של הבירה לא מחדש הרבה- גיזוז רך למדי, לא תופס את הפה או הגרון בצורה שתקשה על הבליעה- פשוט שם, וזה נחמד.
אחוז האלכוהול ביונק הדבש לא נמוך- שמונה אחוז, ולא קשה לשים לב אליהם. מרגישים ששותים משקה אלכוהולי, אבל הדבר לא משתלט על הטעם של הבירה, ולא על האפטר טייסט.
ואם כבר הגענו לאפטר טייסט- אחרי כל כך הרבה דיבורים על כשות, ובמיוחד אחרי שניסיתי את ה'אינדירה', ציפיתי להשתלטות כשות דומיננטית על כל הפה, והופתעתי.
דווקא יונק הדבש מתאפיינת בפחות כשות, והאפטר טייסט שלה מושג על- ידי שימוש בציפורן (התבלין, לא חודרנית) המוספת לבישול.
למיטב זכרוני זו הפעם הראשונה שטעמתי בירה עם ציפורן, כך שלא ידעתי למה להשוות, אך תחושת הריחוף והתיבול שנשארת בפה מוסיפה מאוד לשתייה.

כמו בירות דבש נוספות, הבירה מתקתקה למדי, ועל אף אחוז האלכוהול הגבוה היא קלילה וזורמת. בדיעבד- הייתי מחכה איתה לקינוח. הייתה משתלבת יפה לצד עוגת השוקולד.

דבר שמצא חן בעיני הוא שבבלוג של דגן, מתפרסמים גם המתכונים של הבירות, ואפשר ללמוד מהם עוד על תהליך הייצור והמרכיבים.

מבחן הטעימה:

גוף: 2. זורמת ונבלעת חיש מהר.
גיזוז: 2.5. אין חדשות מסעירות בתחום הגיזוז.
כמות אלכוהול מורגשת: 3.5. לא צריך לחפש או להתאמץ- מרגישים את האלכוהול, אך זה לא מפריע לשתיה.

ציון כללי: 4. נהנתי מאוד מהבירה, אך בדרך כלל לא אשתה בירות דבש סתם ככה.

לחיים!
יוחאי

מידע על הבירה

סוג: , מבשלה: הדוביםארץ מוצא: יצרן: מבשלת העם
שתיתם? נהינתם? התאכזבתם? תנו בדירוג!
0 קולות, ציון ממוצע 0.00 (ציון שקול 0%)

השאר תגובה